Παρέμβαση για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στη Γαλλία !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/06/2015 - 20:12 | Author: Newsroom Ipaidia

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της γαλλικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αναφορικά με τον κίνδυνο περιορισμού της διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μας με τη Γαλλία.

Μεταξύ αυτών των ενεργειών, σημειώνεται ενδεικτικά η πρωτοβουλία της Πρέσβεως μας στο Παρίσι, που έθεσε το θέμα σε ανώτατο επίπεδο στην “Academie Francaise” (Γαλλική Ακαδημία), της οποίας η επιρροή σε θέμτα πολιτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική στη Γαλλία.

Ο κ. Τσακαλώτος επίσης σημειώνει στην απάντησή του η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Δ. Καμμένου. ότι η προβολή στο εξωτερικό της Ελληνικής Γλώσσας , Αρχαίας και Νεοελληνικής, ως φορέα του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, συνιστά στρατηγικό στόχο του ελληνικού κράτους Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύονται, επί σειρά ετών, Έδρες και Τμήματα Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών που λειτουργούν σε σημαντικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και σχολεία ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.η ενίσχυση αυτή έχει τη μορφή χρηματοδότησης δράσεων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αποστολής βιβλίων και παιδαγωγικού υλικού, αλλά αποσπάσεων Ελλήνων εκπαιδευτικών

Loading...


  • europalso   ideascentral