Πάνω από 2.500 τα κενά Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/01/2016 - 17:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Περισσότερα από 2.500 τα κενά Εκπαιδευτικών στην Π.Ε.

Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας έως σήμερα 18-1-2016 έχουν προσληφθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 13.342 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Όμως παρά τις παραπάνω προσλήψεις εξακολουθούν, με βάση τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, να υπάρχουν πάνω από 2.500 κενά εκπαιδευτικών, ενώ οι διαθέσιμες πιστώσεις σχεδόν έχουν εξαντληθεί.

Πολλοί δε είναι αυτοί που πιστεύουν, πως η σχολική χρονιά θα τελειώσει με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών.

Αυτό που δημιουργεί εύλογες απορίες, είναι το γεγονός, πως ενώ βρισκόμαστε στο μέσο του διδακτικού έτους 2015-2016 και η πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση να καλύψει όλα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας μας, ώστε να λειτουργήσουν με πληρότητα προσωπικού για το υπόλοιπο του διδακτικού έτους, εξαγγέλλει 20.000 διορισμούς έως το 2018.

Ελπίζουμε ο υπουργός να μην έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες για μαζικούς διορισμούς.

Ανεξάρτητα όμως από την δρομολόγηση των διαδικασιών για μόνιμους διορισμούς, που είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν, η πολιτική ηγεσία οφείλει εδώ και τώρα να επισπεύσει την πλήρωση όλων των κενών.

Πάντα στη διάθεσή σας Παληγιάννης Βασίλειος

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso