Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Διά Βίου Μάθησης 2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/04/2015 - 21:47 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Ο Δήμος Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Δράμας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σας καλούν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Διά Βίου Μάθησης με θέμα «Διά βίου μάθηση και σύγχρονη κοινωνία: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Εργασία».

Το Συνέδριο διεξάγεται 27 και 28 Ιουνίου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Καλούνται όσοι και όσες ενδιαφέρονται να υποβάλουν εργασίες, με βάση τις θεματικές ενότητες και τους τρόπους παρουσίασης που περιγράφονται παρακάτω, να αποστείλουν την περίληψη της εργασίας τους στην αρμόδια Επιτροπή. Όλες οι εργασίες θα κριθούν ισότιμα, ανεξάρτητα από τη θεματική ενότητα στην οποία εντάσσονται, με το σύστημα της ανώνυμης κρίσης. Οι εργασίες που θα τύχουν αποδοχής θα δημοσιευτούν στην έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου σε ύστερο χρόνο.

Οι θεματικές ενότητες ενδέχεται να εμπλουτισθούν ή να τροποποιηθούν, ανάλογα πάντοτε με τις προτάσεις που θα υποβληθούν.

(Α). Επιστημονικές εισηγήσεις

 1. Η φιλοσοφία της διά βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων
 2. Σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις της μάθησης ενηλίκων
 3. Θέματα εκπαιδευτικής, κοινωνικής και εργασιακής ηθικής
 4. Ζητήματα εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής στη σύγχρονη Ελλάδα και

Ευρώπη – Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση

 1. Επιμόρφωση, κατάρτιση και πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων
 2. Ειδική Αγωγή και διά βίου μάθηση
 3. Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διαπολιτισμική εκπαίδευση και διαμεσολάβηση
 4. Οικονομία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα
 5. Εργασία και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού
 6. Νέες τεχνολογίες, έξυπνες πόλεις και δίκτυα διά βίου μάθησης
 7. Συμβουλευτική ενηλίκων και ψυχολογική υποστήριξη
 8. Δημοκρατική εκπαίδευση, πολιτισμός και τέχνη

(Β). Κέντρα Διά Βίου Μάθησης: Εμπειρίες και Δράσεις

1. Μελέτες περίπτωσης για τις εμπειρίες, τις δράσεις, τις προτάσεις και τις προοπτικές των Δημοτικών Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.

2. Αναφορές εκπαιδευόμενων, εκπαιδευτών και στελεχών των δήμων.

Τρόποι παρουσίασης των εργασιών

Οι εργασίες μπορούν να παρουσιαστούν με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

 • Συνεδρίες Εισηγήσεων (ενός ή περισσότερων συγγραφέων, ως οκτώ σελίδες)
 • Εργαστήρια – Workshops (1 – 5 διοργανωτών, ως οκτώ σελίδες)
 • Στρογγυλά τραπέζια (ένας συντονιστής με 3 -5 εισηγητές παρουσιάζουν στο ακροατήριο τις διαστάσεις ενός θέματος. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό)

Υποβολή Εργασιών

Οι εισηγητές θα πρέπει να υποβάλλουν τις εργασίες τους ενόψει της έκδοσης των Πρακτικών του Συνεδρίου και να ακολουθήσουν τις σαφείς οδηγίες συγγραφής που θα γίνουν γνωστές σε αυτούς. Θα υπάρξει ενημέρωση σε ύστερο χρόνο στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Σημαντικές Ημερομηνίες

 • 26 Απριλίου 2015, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των περιλήψεων.
 • 24 Μαΐου 2015, ενημέρωση των συγγραφέων για την αποδοχή των περιλήψεων
 • Ιούνιος 2015, ανακοίνωση του τελικού προγράμματος του Συνεδρίου

Εγγραφή – Συμμετοχή

Η εγγραφή και η παρακολούθηση του Συνεδρίου δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους συμμετέχοντες. Περισσότερες πληροφορίες για τη δωρεάν εγγραφή στο site του Συνεδρίου.

Πληροφορίες

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου http://www.llc-ekp-pamak2015.gr προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή, το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τους ομιλητές και τις περιλήψεις των ανακοινώσεων. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακαλούμε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα ή να απευθυνθείτε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

 • Βασιλική Καραβάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διά Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή», Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, [email protected], 2310 891360.
 • Ευθύμιος Βαλκάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Συντονιστής της Κατεύθυνσης «Διά Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διά Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή», Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, [email protected], 2310 891385.
 • Ερμόλαος Ψαριανός, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας, ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας, Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,[email protected], 25210 58313, 69735701216973570121.

alfavita.gr

Loading...


 • europalso   ideascentral