"Όχι στην παρουσία κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία μας"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/11/2017 - 19:30 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ –  Όχι στην παρουσία κλιμακίων του στα σχολεία μας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενόψει της 3η αξιολόγησης,σύμφωνα με καταγγελίες ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και συλλόγων διδασκόντων από διάφορες περιφέρειες, δεν διστάζει να στείλει στα σχολεία κλιμάκια στελεχών της διοίκησης μαζί με εκπροσώπους του ΟΟΣΑ με σκοπό να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό εφαρμόζονταιαπότους εκπαιδευτικούς οι προτάσεις και οι εντολές του παραπάνω οργανισμού, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ν.Δ.

Στις συγκεκριμένες «επισκέψεις» απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα – θέματα όπως:η δυνατότητατηςαυτόνομης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, η χρηματοδότησήτης μέσω της εύρεσης «χορηγών», η προσπάθεια κάλυψης τουωρολογίου προγράμματοςμε την ταυτόχρονη εξοικονόμησηπροσωπικού, ηπροώθηση διαθεματικώνευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω τηςΕυέλικτης Ζώνης, το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών και οι επιδόσεις τους και άλλατέτοια πουστοχεύουν στην είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στα σχολεία. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν κριτήρια για της αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.

Ο ρόλος του ΟΟΣΑ στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής στρατηγικής γνωστός. Μια σειρά αντιδραστικές εκπαιδευτικές αλλαγές προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων είναι συνταγές που φέρνουν την υπογραφή του. Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων «ψωνίζουν» ιδέες και «καλές πρακτικές» από το ράφι του ΟΟΣΑ για να επιταχύνουν τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, για να προωθήσουν πιο γρήγορα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

  • Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να δείξουν στα κλιμάκια ότι είναι ανεπιθύμητα στα σχολεία τους.
  • Να ενημερώσουν αμέσως το Δ.Σ για την επίσκεψή τους στα σχολεία τους.
  • Να μη συμμετέχουν στον οποιοδήποτε διάλογο μαζί τους. Να μην απαντήσουν σε καμία ερώτηση που τους υποβάλουν.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης  Άγγελος Πούλος

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso