Την απόφαση οι εκλογές να διεξαχθούν αμέσως μετά το Πάσχα, σε ημερομηνία εντός του Μαΐου, στο Πάντειο, όπου αναβλήθηκαν λόγω της επεισοδιακής εισβολής αγνώστων στους χώρους του πανεπιστημίου, γνωστοποίησε η ΟΝΝΕΔ.

Σε απάντηση προς τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών που αναβλήθηκαν, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Παντείου ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Οι παρατάξεις δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε συμφωνία για τη νέα ημερομηνία, καθώς απαιτείται βάσει του κανονισμού 12/15, που δεν υπήρξε. Ταυτόχρονα η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου αρνήθηκε να παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο για εκ νέου διεξαγωγή εκλογών πριν το Πάσχα, γιατί δεν υπήρχε ομοφωνία στο ΔΣ των φοιτητών, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλησε να ταχτεί με την άποψη καμίας παράταξης» και συμπληρώνει ότι «τελικά, αποφασίστηκε οι εκλογές να διεξαχθούν αμέσως μετά το Πάσχα, σε ημερομηνία εντός του Μαΐου».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου ήταν η προγραμματισμένη ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας, όμως στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αυτές διακόπηκαν επεισοδιακά, μετά την εισβολή αγνώστων με ρόπαλα στους χώρους του Πανεπιστημίου.