«Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο αγώνας υπέρ του είναι ο πιο σημαντικός που έχουμε κληθεί να δώσουμε. Με μεγάλη χαρά, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν αρχίσει πλέον να φαίνονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις δράσεις μας ώστε να πείσουμε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους να εμβολιαστούν για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αυτή τη δήλωση με αφορμή τελευταία στοιχεία για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύο εβδομάδες πριν από την επανέναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 73% των εγγεγραμμένων με τουλάχιστον μία δόση ή έχουν νοσήσει, υπερβαίνοντας έτσι τα εθνικά ποσοστά εμβολιασμού.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το ποσοστό των ήδη εμβολιασμένων για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ανέρχεται σε 58%, για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ανέρχεται σε 57% και για την ηλικιακή ομάδα 18-24 όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ανέρχονται σε 48%.

«Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: οι νέοι δεν θέλουν να χάσουν λεπτό από τη ζωή, τις σπουδές, τη δουλειά και τους κόπους τους και, το κυριότερο, ξέρουν ότι αυτό περνά μέσα από το εμβόλιο. Η υπεύθυνη στάση της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πλειοψηφίας των νέων συνολικά αποτελεί την καλύτερη απάντηση στον κορονοϊό, αλλά κυρίως στα fake news και την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει πολιτικά σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.

Στην ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε υπερήφανοι που από την πρώτη στιγμή, μέσα από την καμπάνια μας υπέρ της επιχείρησης “Ελευθερία”, συμβάλουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια ώστε να υψώσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία. Με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ώστε οι νέοι να αποτελέσουν την ισχυρότερη ασπίδα της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον κορoνοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.