Όμηροι του τουρισμού οι αναπληρωτές καθηγητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2018 - 17:01 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στριμωγμένοι σε δωμάτια με υπέρογκα ενοίκια που ξεπερνούν ακόμα και τα 300 ευρώ, «απαγορευτικά» για τους μισθούς τους, οι σε τουριστικές περιοχές όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, το Ηράκλειο και η Ρόδος περιμένουν καρτερικά την ολοκλήρωση της περιόδου, ώστε να βρουν ένα αξιοπρεπές κατάλυμα.

Πέρσι το φαινόμενο έφτασε στο ζενίθ του με εκπαιδευτικούς να κοιμούνται ακόμα και στην παραλία, ενώ φέτος δεν άλλαξαν πολλά από την πλευρά της Πολιτείας, απλά, όπως σημειώνουν οι αναπληρωτές, πήγαν στους προορισμούς αυτούς πολύ πιο συνειδητοποιημένοι.

Με την έκρηξη του τουρισμού σε ορισμένες περιοχές καθώς και την παράταση της τουριστικής περιόδου και οι αναπληρωτές έχουν να αντιμετωπίσουν διπλό πρόβλημα. Τα ενοίκια σε σπίτια και τα δωμάτια σε ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλότερα των αποδοχών τους, ενώ και όσοι δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν κατάλυμα, καθώς δεν υπάρχει κενή θέση.

Φέτος, όπως μεταφέρει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων () Βασίλης Φερφυρής αλλά και ο Νίκος Παπαχρήστος της , υπήρξε εθελοντική προετοιμασία από τους τοπικούς συλλόγους και τις τοπικές ΕΛΜΕ. Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές παραπέμπονται σε αυτούς, οι οποίοι ψάχνουν να τους βρουν καταλύματα ώστε να περάσουν τον πρώτο δύσκολο μήνα, σύμφωνα με τον Ε.Τ.

Loading...
  • europalso   ideascentral