Στη Θεσσαλονίκη και με εγκαίνια στις 16 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα παρουσιαστεί μία ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής.
Πώς αποτυπώνεται το πρόσωπο στην τέχνη, μέσα από τα μάτια ανθρώπων που πείστηκαν να ζωγραφίσουν γιατί πίστεψαν ότι μπορούν;
Kαι τί συμβαίνει όταν οι πρωταγωνιστές απεικονίζονται σε διάφορους πολιτισμούς;
Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” στηρίζει την πρωτοβουλία “ΧΡΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ” στην δεύτερη ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Η απεικόνιση του προσώπου σε διάφορους πολιτισμούς».
Όπως αναφέρει η Αντιγόνη: «Ο “ΧΡΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ” αποτελεί μία πρωτοβουλία υποστήριξης εικαστικών καλλιτεχνών με ψυχικά προβλήματα, στην οποία συμμετέχουν όχι μόνον άτομα αλλά και οργανώσεις/φορείς που ενδιαφέρονται να ανατρέψουν την επικρατούσα αντίληψη για την εκπαίδευση σύμφωνα με την οποία ιδίως τα άτομα με αναπηρία θεωρούνται περισσότερο αποδέκτες παρά παραγωγοί της γνώσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνικοποίηση των ατόμων με δράσεις συναναστροφής και προβολής, κυρίως μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων.

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας διεξάγονται δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με εικαστικές τέχνες. τις οποίες αποφασίζουν και προγραμματίζουν συλλογικά όλα τα μέλη της. Στην δεύτερή τους ομαδική έκθεση οι καλλιτέχνες θέλησαν να αποτυπώσουν πρόσωπα ενός πολύ-πολιτισμικού τοπίου, επηρεασμένοι από ταξίδια, καθημερινότητα, επικαιρότητα και όνειρα».
Info
Διάρκεια έκθεσης: 16-19 και 23-26 Φεβρουαρίου 2017
Μέρες & ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 10:00-22:00 (την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στις 18.00 και θα φιλοξενηθεί στον χώρο του ΜΜΣΤ)
Παρασκευή 10:00-19:00,
Σάββατο 10:00-18:00,
Κυριακή 11:00-15:00.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ