Οι εκπαιδευτικοί Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας διαμαρτύρονται για τις αναθέσεις μαθημάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2018 - 14:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Οι Εκπαιδευτικοί Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας διδάσκουν δικαίως επί σειρά ετών το μάθημα Γεωγραφία-Γεωλογια. ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

 
Σύλλογος Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας-ΕΑΕ
Με τι κριτήρια έγινε η τροποποιητική αναθέσεων;
Την Υπουργική Απόφαση με Αρ.67818/Δ2/04-05-2018/ΥΠΠΕΘ για τις Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου διαδέχτηκε Διορθωτική της Υπουργικής Απόφασης με Αρ.76099/Δ2/11-05-2018/ΥΠΠΕΘ.
Μετά λύπης μας παρατηρήσαμε ότι το μάθημα Γεωλογία-Γεωγραφία, το οποίο οι εκπαιδευτικοί Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας δίδασκαν επί σειρά ετών ως Β’ Ανάθεση χάνεται από τις αναθέσεις των εκπαιδευτικών Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.
Με άλλα λόγια, οι Εκπαιδευτικοί Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας που επί σειρά ετών ήταν κατάλληλοι να διδάσκουν το μάθημα Γεωλογία-Γεωγραφία κρίνονται “αιφνιδίως ακατάλληλοι” μέσα σε μία μέρα κατά την Υπουργική Απόφαση Αναθέσεων της 4ης Μαΐου του 2018.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι το μάθημα της Γεωλογίας-Γεωγραφίας, το οποίο περιλαμβάνει τις ενότητες “Το Φυσικό περιβάλλον της Ευρώπης” και “Οικονομικές δραστηριότητες των Ευρωπαίων” διδάσκεται δικαίως επί σειρά ετών από τους εκπαιδευτικούς Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, οι οποίοι όπως φαίνεται στα προγράμματα σπουδών τους στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διδάσκονται μαθήματα όπως Περιβαλλοντική Βιολογία, Βιώσιμος Τουρισμός: περιβάλλον, πολιτισμός, κοινωνία, Οικονομική και Οικολογική Διαχείριση κατοικιών, οικισμών και πόλεων, Διοίκηση και διαχείριση κινδύνου ανθρωπίνων πόρων, Παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα, Βιώσιμη Περιφερειακή ανάπτυξη, Διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, Οικονομική της Περιφερειακής ανάπτυξης και πληθώρα μαθημάτων Φυσικού Περιβάλλοντος και Οικονομικών μαθημάτων.
Εντός λίγων ημερών, την 11η Μαΐου 2018 εκδίδεται νέα τροποποιητική της Υπουργικής Απόφασης αναθέσεων της 4ης Μαΐου. Στην τροποποιητική αυτή φαίνεται να διορθώνονται οι περισσότερες αυθαιρεσίες που δε λάμβαναν υπόψη τις αναθέσεις μαθημάτων που εφαρμόζονταν επί σειρά ετών. Έτσι, μετά τη νέα τροποποιητική το μάθημα Γεωλογία-Γεωγραφία δίνεται δικαίως και πάλι Γ’ Ανάθεση στους ΠΕ88.01 Γεωπόνους και ΠΕ03 Μαθηματικούς.
Όμως απουσιάζει και πάλι η Β’ Ανάθεση του μαθήματος Γεωλογίας-Γεωγραφίας στον Κλάδο Οικονομίας ΠΕ80 (με προτεραιότητα στον πρώην Κλάδο ΠΕ15).
Προκειμένου να μη θεωρηθεί μεροληπτική η διόρθωση επί μέρους αυθαιρεσιών στο βωμό της κάλυψης συντεχνιακών μόνο συμφερόντων, αιτούμαστε:
– ΑΜΕΣΑ Νέα Διορθωτική Απόφαση για τις αναθέσεις των μαθημάτων του Γυμνασίου, στην οποία το μάθημα Γεωγραφία-Γεωλογία θα δίνεται όπως είναι δίκαιο και επιστημονικά ορθό ως Β’ Ανάθεση στον Κλάδο Οικονομίας ΠΕ80 (με προτεραιότητα στον πρώην Κλάδο ΠΕ15).
Loading...


  • europalso   ideascentral