Ο Ιρανός μαθητής που κέρδισε με το σπαθί του την κυπριακή υπηκοότητα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/08/2018 - 12:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Τιμητική πολιτογράφηση σε 16χρονο αριστούχο μαθητή από το Ιράν, παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε αναγνώριση των επιδόσεών του σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι μαθητής Datis Amirkalali, που γεννήθηκε στο Ιράν το 2002 ηρθε στην Κύπρο με τους γονείς του το 2011 και ζήτησαν άσυλο.

 

Ο Datis εξασφάλισε το πρώτο βραβείο στους ετήσιους Παγκύπριους Διαγωνισμούς Μαθηματικών της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018.

 

"O Υπουργός Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις του Datis στα μαθηματικά, οι οποίες τον καθιστούν όχι μόνο παράδειγμα ακαδημαϊκής αριστείας αλλά και κοινωνικής ενσωμάτωσης μετανάστη στο κυπριακό γίγνεσθαι, αποφάσισε να του παραχωρήσει τιμητικά την κυπριακή υπηκοότητα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Δεδομένου ότι ο Datis Amirkalali είναι ανήλικος, ο Υπουργός παραχώρησε την Κυπριακή υπηκοότητα και στη μητέρα του Behnoosh Salhi.

 

Η οικογένεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Υπουργό Εσωτερικών ευχαριστώντας τον θερμά για την τιμητική πολιτογράφηση. Οι πολιτογραφήσεις εγκρίθηκαν σήμερα και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso