Νίκος Φίλης, «Με αφορμή τα Θρησκευτικά το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας τέθηκε με τρόπο έλλογο, δημοκρατικό»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/10/2016 - 15:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνέντευξη του Νίκου Φίλη "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"
Το Συνέδριο έδειξε αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των αρχών της Αριστεράς και του κόμματος σε συνθήκες διακυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ".

"Σημασία είχε και το ένα ψηφοδέλτιο ενώ και οι επιμέρους σταυροδοσίες δεν ήταν αυτές που καθόρισαν τελικώς το αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα μήνυμα, ένα μήνυμα ότι ένα κόμμα της Αριστεράς έχει ένα ένστικτο Δημοκρατίας και ότι θέλει να προχωρήσει με τις αρχές του, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που περνάμε" ανέφερε ο Νίκος Φίλης, κάνοντας παράλληλα λόγο και για ευθύνη στην οποία θα πρέπει να ανταποκριθούν όσοι εκλέχθηκαν – με πολλούς ή λίγους ψήφους – στο ένστικτο, το στοχασμό και την αποφασιστικότητα των αριστερών συνέδρων.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ο ίδιος και άλλοι υπουργοί που είχαν υποστεί μία «φοβερή επίθεση, μία δολοφονία χαρακτήρων», βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των συνέδρων, κάτι που δείχνει ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε μια μορφή αλληλεγγύης και να απαντά στις βρώμικες επιθέσεις.

«Δώσαμε την απάντηση μας με το έργο μας στο χώρος της Παιδείας. Τα σχολεία μετά από πάρα πολλά χρόνια λειτούργησαν παντού, ενώ με αφορμή τα Θρησκευτικά το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας τέθηκε με τρόπο έλλογο, δημοκρατικό» δήλωσε ο Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας:

«Ζητήματα που μπορεί να μην έχουν μεγάλη σημασία για την καθημερινότητα των πολιτών, είναι όμως ζητήματα που έχουν μεγάλη σημασία για να φτιάξουμε μια χώρα με εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες, ιδεολογίες, ξεπερνώντας συμφέροντα και νοοτροπίες του παρελθόντος».

Το γεγονός ότι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων είναι ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, αλλά και ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Ξανθός, δεν είναι στήριξη σε πρόσωπα, είναι η εντολή του συνεδρίου για αυτές τις δύο δράσεις, που αποτελούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους, να αποτελέσουν το επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κόμματος, όπως ανέφερε.

Ο Υπουργός υπογράμμισε και την υψηλή θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που πρωταγωνιστεί στο διάλογο για τις αποκρατικοποιήσεις, το βάθος στο οποίο θα φτάσουν, το πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια. «Αυτός που με γενναιότητα έθεσε αυτά τα ζητήματα, με την αναγκαία σαφήνεια ήταν ο Σκουρλέτης, βγήκε έκτος, αυτό έχει σημασία», σημείωσε ο κ.Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι διατύπωσε από το βήμα αυτά που συζητούνται στις οργανώσεις μεταξύ των μελών.

Στόχος είναι ένα μαζικό κόμμα, πολιτικά προσανατολισμένο στη δράση, συνέχισε ο κ.Φίλης, πρέπει να δούμε το θέμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του, το πώς λειτουργούμε, να μην νεκρώσουμε και αναπτύξουμε σχέσης διαμεσολάβησης, αλλά να προστατευτεί η αγνότητα και η ανιδιοτέλεια της Αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε τις σχέσεις προς τα έξω με την κοινωνία, την ειλικρίνειά μας, να αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που υφίσταται ο πολίτης, να μην λέμε ψέματα ως κόμμα και κυβέρνηση.

Για το μεγάλο ποσοστό αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία, δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο, όπως είπε, είναι ψήφος προς έναν αγωνιστή της Αριστεράς που η συμβολή του στη διαμόρφωση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καθοριστική.
Loading...


  • europalso   ideascentral