Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: «Όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση των μέτρων»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2020 - 14:06 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Δύο ανακοινώσεις περιμένουν με αγωνία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020 και πότε θα . «Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, δήλωσε ο Νίκη Κεραμέως στο βραδυνό δελτίο της ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση ειδικών αφού συλλέξουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την εξέλιξη του ιού.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πάντως ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαική χρονιά κι επανέλαβε ότι ο στόχος για τις είναι να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου. «Σαφώς η πρόθεση είναι να υπάρξουν βήματα μέσα στον Μάιο για στροφή σταδιακά προς την κανονικότητα», ανέφερε η εκφράζοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, «χάρη στους οποίους πέτυχε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Το πρώτο κύμα δωρεών, ύψους ενός εκατομμυρίου ισούται με 9.000 tablets επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Εως και τις 10 Μαΐου τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Μαθητές που μίλησαν στην ΕΡΤ, ανέφεραν ότι συνεχίζουν διαδικτυακά, ωστόσο η αναμονή και η αβεβαιότητα δημιουργούν περαιτέρω άγχος.

«Η πραγματικότητα δεν πρόκειται να είναι ίδια, τα παιδιά δεν θα πρέπει να συνωστίζονται», επισημαίνει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικίνης.

Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

«Η βάση του 10 θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν θα υπάρχουν σχολές με λίγα μόρια και δεν θα μπορούν να μπαίνουν στα πανεπιστήμια φοιτητές με πολύ χαμηλή βαθμολογία», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φρονιστών Ελλάδος), Γιάννης Βαφειαδάκης.

Πανελλήνιες 2020 - Νίκη Κεραμέως: Πρώτο μέτρο οι μεγαλύτερες αποστάσεις των μαθητών στις τάξεις • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: