Νέο τετραετές φοιτητικό επίδομα: Οι δικαιούχοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/02/2017 - 22:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Όλα έτοιμα είναι για να προκηρυχθεί απο το το «» οπου θα δίνει επίδομα – υποτροφία ύψους 520 ευρω σε φοιτητές που πληρούν τα σχετικά κριτήρια που θα οριστούν

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Μέσω των οικονομιών υποτροφιών που θα χορηγήσει το ΙΚΥ, αναμένεται να καταστεί εφικτή η υποστήριξη της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των νέων συνανθρώπων μας που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και/ή ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news αποδεικτικά επιτυχούς εξέτασης κάθε ωφελούμενου θα είναι τουλάχιστον στο 65% των μαθημάτων των δύο προηγούμενων εξαμήνων που προσφέρονται για πρώτη φορά κατά τα εξάμηνα αυτά με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών εκάστου Τμήματος/Σχολής και δηλώθηκαν από τον ωφελούμενο

Ωφελούμενοι της παρέμβασης είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε ΑΕΙ της Ελλάδας και οι οποίοι/ες εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες περιπτώσεις: – χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα – επιβαρυμένη οικογενειακή κατάσταση (μέλη πολύτεκνων οικογενειών, τέκνα ή γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, κλπ) – ευάλωτη κοινωνική κατάσταση (φοιτητές/τριες με αναπηρία, απεξαρτημένοι/ ες, μετανάστες/ παλλινοστούντες/ πρόσφυγες, πρώην τρόφιμοι φυλακών, κλπ)

Ο αριθμός των δικαιούχων φοιτητών :

FOITI545

Αναφορικά με τις που θα εφαρμοστούν, διευκρινίζεται ότι θα περιγραφούν αναλυτικά στη σχετική προκήρυξη, η οποία θα ανακοινωθεί, μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΥ. Σε κάθε περίπτωση, η υποτροφία που θα χορηγηθεί θα έχει αναδρομική ισχύ, από 1 Οκτωβρίου 2016.

Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, μετά και την ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ, να ανακοινώσει τα κριτήρια για την επιλογή των 2.700 απόρων φοιτητών στους οποίους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα καταβάλλεται: Α. Για τους εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας 500 ευρώ Χ 9 μήνες =4.500 ευρώ ανά έτος Β. Για τους φοιτητές που διαμένουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας 400 ευρώ Χ 9 μήνες = 3.600 ευρώ.

Δικαιούχοι αυτού του βοηθήματος δεν θα είναι μόνο ς. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα παίρνουν το βοήθημα για τέσσερα συνεχή χρόνια. Το επίδομα μπορεί να δοθεί σε φοιτητές ανεξάρτητα εάν τους χορηγείται επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: