Κατά τη σχολική χρονιά 2018-19 επεκτάθηκε η λειτουργία του σχολικού προγράμματος και για τους μαθητές των . Όμως η λειτουργία του προγράμματος διήρκεσε μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με την έναρξη της νέας χρονιάς το πρόγραμμα διακόπηκε χωρίς να δοθεί εξήγηση.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ταυτόχρονα, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 έγινε περικοπή, ανάμεσα σε άλλα, του κονδυλίου των 190 εκ, ευρώ που προορίζονταν για την επέκταση των σχολικών γευμάτων, σαν αντιστάθμισμα, όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση, της μη περικοπής της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους (για τους μετά το Μάη του 2016 αυτή υλοποιείται κανονικά).

Τα χρήματα αυτά ήρθαν να προστεθούν στο κόψιμο 140 εκ. ευρώ για τις υποδομές της προσχολικής αγωγής (για ποια δίχρονη προσχολική μιλάνε άραγε;) και στα 240 εκ. ευρώ για την επιδότησης της συμμετοχής φτωχών ασφαλισμένων στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Ουσιαστικά, λένε στους εργαζόμενους: “διάλεξε από ποια τσέπη θες να στα πάρω”.

Είναι γεγονός ότι τα σχολικά γεύματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιστρέψουν την οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες των εργαζόμενων μαθητών στα Εσπερινά Σχολεία που έχουν προκύψει από την μακρόχρονη αντιλαϊκή επίθεση στα φτωχά στρώματα. Η περικοπή τους δείχνει ότι σε αυτές τις συνθήκες ακόμα και αυτά βρίσκονται συνεχώς υπό αίρεση.

NA ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.