"Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ με βάση ανάγκες των σχολείων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/09/2019 - 12:05 | Author: Newsroom Ipaidia

: «Εντονη διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για τις μειωμένες πιστώσεις σε ΕΕΠ & ΕΒΠ»

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του και διαμαρτύρεται εντόνως για τη σημαντική μείωση των πιστώσεων στους κλάδους μας (ιδιαίτερα στο πρόγραμμα της εξατομικευμένης υποστήριξης που αφορά στη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Καλούμε άμεσα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αποστείλει το συντομότερο δυνατό και στις 13 Π.Δ.Ε. τις εναπομείνασες πιστώσεις, προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι εκπαιδευτικές δομές με τις αναγκαίες υποστηρικτικές ειδικότητες επ’ ωφελεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Πάγια και σταθερή θέση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει η δίκαιη και αντιπροσωπευτική κατανομή με όλες τις ειδικότητες των κλάδων μας, γεγονός που διασφαλίζει τη διεπιστημονικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στις υφιστάμενες εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, εκφράζουμε την πρόθεσή μας ότι σε πλήρη συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα παρέμβουμε με δυναμικό και διεκδικητικό τρόπο αν το Υπουργείο φανεί ανακόλουθο στις δεσμεύσεις του για τουλάχιστον ίδιο αν όχι και μεγαλύτερο αριθμό πιστώσεων σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά.

  • ideascentral

    europalso