ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ και ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ – ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/4 στο Υπ. Παιδείας – επιπλέον Στάση εργασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/04/2016 - 11:04 | Author: Newsroom Ipaidia

ΑΠ 39/ 11-4-2016 Προς: Υπ. Παιδείας, Δ/νδη ΠΕ Αν Αττ, ΔΟΕ,

Συλλόγους, ΕΛΜΕ, μέλη

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ :

ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ –

ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΟΛΕΣ- ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/4 στο Υπ.

Παιδείας – Στάση εργασίας

Το Υπουργείο Παιδείας στις 8/4 προχώρησε σε κοινοποίηση ενός κατάπτυπτου σχεδίου-διάταξης για ένα προσωρινό – κατά δήλωση του Φίλη – σύστημα προσλήψης αναπληρωτών, προκαλώντας τεράστιο κύμα αντιδράσεων στους αναπληρωτές και όχι μόνο.

Η εν λόγω διάταξη εξαπολύει μια βίαιη επίθεση στους αναπληρωτές και αποτελεί προπομπό για το κοινό σύστημα διορισμών/προσλήψεων και τρανή απόδειξη της «συνέχειας» ανάμεσα στους Υπ. Παιδείας των τελευταίων χρόνων στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Η αναδόμηση των πινάκων των αναπληρωτών έχει στόχο :

  • την εφαρμογή του Ν.3848 της Διαμαντοπούλου και στους πίνακες των αναπληρωτών και την εφαρμογή του προσοντολόγιου του ΟΟΣΑ για τις προσλήψεις. Προκρίνεται η επιτυχία στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ του 2008 και του 2006 πρωτοκαθεδρία του ΑΣΕΠ – ενώ ταυτόχρονα εισάγεται για πρώτη φορά η μοριοδότηση του βαθμού του πτυχίου (5 μόρια), σε μια απόπειρα αμφισβήτησης και πάλι του πτυχίου ως επαρκούς προσόντως και της εφαρμογής αξιολογικών κριτηρίων, κατηγοριοποίησης και έντασης του ανταγωνισμού στις προσλήψεις αναπληρωτών παραπέμποντας και πάλι στην ατομική ευθύνη του αδιόριστου εκπαιδευτικού.

  • Με την απαξίωση κατάργηση της προϋπηρεσίας – τίθεται πλαφόν (μέγιστο 60 μήνες προϋπηρεσία: 16,8 μόρια και στη συνέχεια όσα χρόνια και να δουλέψει κάποιος είναι αδιάφορο. Το υπουργείο Παιδείας θέλει να επαναφέρει τον σχέδιο Διαμαντοπούλου και ΕΕ-ΟΟΣΑ και να εμπεδώσει στους εκπαιδευτικούς ότι όσα χρόνια και να δουλεύεις ΔΕΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ και το κράτος ΔΕΝ έχει υποχρέωση να σε διορίσει. Τότε η Διαμαντοπούλου και τώρα ο Φίλης παγώνουν την προϋπηρεσία γιατί θέλουν να καταργήσουν, την «άλλου τύπου επετηρίδα» με βάση την προϋπηρεσία που δημιουργήθηκε χάρη στο εκπαιδευτικό κινήμα.

  • Να προκαλέσει νέο εμφύλιο μεταξύ των αδιόριστων και πλήρη ανατροπή των πινάκων ώστε να τροφοδοτήσει τη πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Θέλει να «σκοτώνονται» για το ποιος θα κερδίσει μια θέση από τις ελάχιστες της προσωρινής εργασίας του αναπληρωτή και να ΜΗΝ παλεύουν όλοι μαζί για το δικαίωμα στη δουλειά για όλους με την πλήρη κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά. Η αποθέωση του ανταγωνισμού και του ατομισμού, την ώρα που το υπουργείο υπόσχεται ανεργία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εκατοντάδες σχολεία κλειστά το Σεπτέμβρη!

Το νέο σύστημα πρόσληψης σηματοδοτεί ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΗΝΥΓΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ. Αυτό το κυνήγι μπορεί να αλλάζει και να προστίθενται νέα προσόντα προς κατάκτηση καθώς μεταβατικό χαρακτήρισε το σύστημα ό ίδιος ο Υπ Παιδείας.

ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ

Το νέο σχέδιο αφορά μόνο τις προσλήψεις αναπληρωτών. Αυτό αποτελεί ομολογία για μηδενικούς μόνιμους διορισμούς. Οι εξαγγελίες των 20.000 διορισμών αποδεικνύεται «στάχτη στα μάτια.»

Οι δηλώσεις του Υφυπ. Πελεγρίνη ότι θα κλείσουν σχολεία αν δεν γίνουν μόνιμοι διορισμοί και ότι ενώ φέτος χρησιμοποιήθηκαν 160 εκτ. από τα ΕΣΠΑ για αναπληρωτές απομένουν μόλις 190εκατ. μέχρι το 2020!!! δηλαδή μόλις 47,5 εκατ το χρόνο!!! για αναπληρωτές ΕΣΠΑ, αποκαλύπτουν ότι αντί για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς θα έχουμε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και εφαρμογή του προγράμματος για κλείσιμο, συμπτύξεις συγχωνεύσεις σχολείων (θυμίζουμε ότι το σχέδιο Αρβανιτόπουλου που δεν εφαρμόστηκε λόγω του εκπαιδευτικού κινήματος προέβλεπε το κλείσιμο 1600 σχολείων). Επιπρόσθετα ανακοίνωσε και νεα τροπολογία με την οποία διπλασιαζονται τα νήπια από 7 σε 14 ως προϋπόθεση για τη λειτουργία Νηπιαγωγείων μέτρο που θα οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο νηπιαγωγείων ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το νέο σχέδιο διορισμών των αναπληρωτών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το Υπ Παιδείας ετοιμάζει συνολικό νέο νομοθετικό πλαίσιο και εκτρωματικά μέτρα που θέλουν να ολοκληρώσουν το νέο ευέλικτο φτηνό σχολείο της αγοράς που θα «λειτουργήσει» με δεδομένες τις τρομακτικές περικοπές σε εκπαιδευτικούς και δαπάνες για την Παιδεία.

Η μείωση του κόστους και η ευθυγράμμιση αριθμού μαθητών/εκπαιδευτικών επιχειρούνται μέσα από τη μείωση του αριθμού των αναπληρωτών αλλά και τη συνολική αναδιάρθρωση των εργασιακών όρων μόνιμων και αναπληρωτών. Αύξηση διάρκειας της διδακτικής ώρας και του εργασιακού ωραρίου, αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, κατάργηση δομών (τμήματα ένταξης, ολοήμερα-κατάργηση της 7ης ώρας, τραγική συρρίκνωση προσλήψεων σε παράλληλες στηρίξεις, κλάδους και ειδικότητες), μείωση διδακτικών αντικειμένων και ωρών, μετακινήσεις εκπαιδευτικών είναι μερικά από τα μέτρα που ήδη διαρρέουν ότι επεξεργάζεται το Υπουργείο, ώστε να «διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικό με τον πλέον αποδοτικό τρόπο». Το αυτόνομο σχολείο που διαφημίζουν παραπέμπει στους Δήμους. Διαλύει δομές του δημόσιου σχολείου, για να τις μεταφέρει εν είδει πρόσκαιρης καινοτομίας στους δήμους, ενώ αναζητά το δρόμο για προσλήψεις μέσα από κοινωφελή προγράμματα «απασχόλησης», κι όχι εργασίας.

ΝΑ ΣΗΜΆΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΣΙΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα σχέδια του Υπουργείου αποτελούν casus belli. Ο «εθνικός διάλογος» έχει αποδείξει προ πολλού τον προσχηματικό χαρακτήρα του. Άλλωστε όλα τα σοβαρά μέτρα που νομοθέτησε η θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση (κατάργηση ΤΕ, τρόπος διορισμού των αναπληρωτών, διπλασιασμός των μαθητών για τη λειτουργία Νηπιαγωγείων κλπ) ποτέ δεν τα έθεσε για διάλογο έστω και «για τα μάτια».

Με βάση και αυτές τις εξελίξεις, αν ΑΜΕΣΩΣ, έστω και ΤΩΡΑ, δεν αποχωρήσει η ΔΟΕ σημαίνει ότι οι δυνάμεις που το αποφασίζουν παίζουν απροκάλυπτα το επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπουργείου σε βάρος των εκπαιδευτικών, όπως απροκάλυπτα κάνει η πλειοψηφεία της ΟΛΜΕ. Το εκπαιδευτικό κίνημα δε θα συναινέσει στη διάλυση του δημόσιας εκπαίδευσης και τον καταποντισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – κανένα παζάρι για τον περιορισμό των αιτημάτων σε «διορθωτικές» παρεμβάσεις του απαράδεκτου σχέδιου. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ

  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των αναγκών

  • ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΜΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

Καλούμε σε συμμετοχή:

· Στη συνέλευση συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και του Συντονιστικού των Αναπληρωτών, την Πέμπτη 14/4, 6μμ στα γραφεία της ΔΟΕ, για την οργάνωση της απάντησής μας

· Στην κινητοποίηση στο Υπουργείο την Παρασκευή 15/4 κηρύσσουμε διευκολυντικά, έως 3ωρες στάση εργασίας, επιπλέον της 3ωρης στάσης εργασίας της ΔΟΕ για όσους συναδέλφους θέλουν να καλύψουν όλο το διδακτικό τους ωράριο πριν της 10.45 ή μετά της 2μμ στο ολοήμερο.

Loading...


  • europalso   ideascentral