Υπενθυμίζουμε πως οι υποψήφιοι που θέλουν να μπορούν μέχρι και την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, να αποκτήσουν password.

Σύμβουλος σταδιοδρομίας μιλά για τη «βεντάλια των επιλογών» στις Πανελλήνιες

Παράλληλα, για τις άγνωστες σχολές, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα παρουσιάσουν δυναμικές προοπτικές στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια μίλησε στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Χρήστος Ταουσάνης.

«Βλέπουμε τα παιδιά μας να επικεντρώνουν τις επιλογές τους σε πέντε, δέκα, είκοσι τμήματα και να μην ανοίγουν τη βεντάλια των επιλογών τους ενώ υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα σπουδών που και είναι » δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Ταουσάνης.

Μιλώντας για το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, το οποίο όπως είπε είναι άγνωστο σε γονείς και μαθητές, σχολίασε ότι έχει ένα από τα πιο μοντέρνα και διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών. «Μιλάμε για ένα τμήμα που θα μάθουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εικονική πραγματικότητα» σημείωσε επισημαίνοντας ότι οι απόφοιτοί του θα έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

«Το κομμάτι της πληροφορικής και όλες οι πτυχές του είναι τρομερά περιζήτητο όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Ταουσάνης επιλέγοντας στην συνέχεια να αναφερθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Επιλέγοντας την κατεύθυνση Ατόμων με ειδικές ανάγκες οι απόφοιτοι, όπως είπε, θα εργαστούν στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής ως ειδικοί παιδαγωγοί ενώ εάν διαλέξουν την εκπαίδευση ενηλίκων θα γίνουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές σε έναν κλάδο που θα έχει ζήτηση για στελέχη τα επόμενα χρόνια.

Προγράμματα σπουδών και προοπτικές εργασίας

Αναφερόμενος στις σπουδές digital μαρκετινγκ τόνισε ότι το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρέχει όλα τα εφόδια σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Ταουσάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Μιλάμε για ένα επιστήμονα των υλικών που είναι σε θέση από το να ασχοληθεί με βιο-συμβατά υλικά (μόσχευμα) μέχρι το πώς ένα κινητό θα έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα» επεσήμανε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας.

Παρουσιάζοντας και άλλα τμήματα που δίνουν τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης μίλησε για τις ειδικότητες “UX – UI Designer” που κάνουν μια υπηρεσία πιο εύχρηστη προς το χρήστη.

«Είναι αυτός ο οποίος πρακτικά θα διευκολύνει τη λειτουργικότητα ενός προϊόντος και είναι αυτός που σε μια επιχείρηση και σε έναν οργανισμό θα κάνει τη ζωή του πελάτη πιο εύκολη» σημείωσε ο κ. Ταουσάνης ο οποίος εστίασε και στις σχολές στατιστικής σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

«Η στατιστική είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη. Το είδαμε από την πανδημία μέχρι σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ο στατιστικολόγος και ο αναλογιστής είναι δύο πολύ σημαντικές ειδικότητες χρειάζεται μια επιχείρηση για να δει τις πιθανές συνέπειες από μια πράξη ή από έναν κίνδυνο που ελλοχεύει», διευκρίνισε ο ειδικός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ταουσάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε υπόλοιπες σχολές όπως είναι τα τμήματα Περιβάλλοντος, Μηχανικών Περιβάλλοντος, τα τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και η κτηνιατρική καλώντας τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων να δουν αναλυτικά τα προγράμματα σπουδών της κάθε σχολής ξεχωριστά πριν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.