: Για τις αλλαγές στην παιδική προστασία και τους μίλησε η κ. Μιχαηλίδου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1

Αναφέρθηκε στις δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδική προστασία. Η πρώτη αφορά στο ότι, «οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας δεν θα μπορεί να εργάζεται από εδώ και στο εξής σε όποια δομή έχει να κάνει με την παιδική προστασία». Δεύτερον, «ορίζεται υπεύθυνος για συζήτηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα στις δομές παιδικής προστασίας».

Σχετικά με το ζήτημα του μη ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της Επιτροπής. «Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία, όμως η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή», είπε και εξήγησε το σκεπτικό των Λοιμωξιολόγων σχετικά με το ότι, «οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των βρεφονηπιακών.

Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε . Οι μεταλλάξεις μεταφέρονται από τα παιδιά. Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων», είπε και εξήγησε πως οι δύο αυτές εβδομάδες είναι ώστε, «να δουν σε αυτήν την περίοδο κατά πόσο έχει διεισδύσει ο ιός στην κοινωνία, δεδομένων του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου».

Πότε έρχεται το τέλος για click away, click inside, SMS – Οδηγός άρσης μέτρων

Self test – ΣτΕ: Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν να τα σταματήσουν μαθητές και καθηγητές

Lockdown: Τι ανοίγει – Όλες οι ημερομηνίες για σχολεία, παραλίες και πολιτισμό