Μέτρα κορονοϊού έως 11 Ιανουαρίου 2021:Τι ισχύει για τα Ειδικά σχολεία- ΦΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/01/2021 - 11:37 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 06/01/2021 - 11:40

Με την υπ. αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 2 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 1 – 02.01.2021, καθορίζονται από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας.

Τι ισχύει αναφορικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ολοήμερων σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών κ.λ.π. Διενέργεια Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως διδασκαλίας.

Τι ισχύει αναφορικά με τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ)

Συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των  Σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) όλων των βαθμίδων.

Η λειτουργία των εν λόγω εκπαιδευτικών Δομών πραγματοποιείται με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της Φυσικής Αγωγής.

Κατ εξαίρεση η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με το βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: