Μαθήματα Φύλου και Ισότητας για πρώτη φορά στο ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/02/2019 - 09:22 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μαθήματα Φύλου και Ισότητας θα πραγματοποιηθούν, για πρώτη φορά σε φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Κτηνιατρική) του .

Οι εισηγητές του διατμηματικού μαθήματος: «Φύλο και ισότητα: κοινωνική προσέγγιση διαμέσου των βιολογικών επιστημών» είναι επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα των βιολογικών επιστημών, της ψυχολογίας, των διεθνών και ευρωπαϊκών επιστημών, της παιδαγωγικής και της νομικής.

Με αφορμή την έναρξη του νέου μαθήματος, η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Σ.Ε.Υ. διοργανώνουν εκδήλωση, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγητή Ανατομικής, Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του ΑΠΘ, Γιώργο Χ. Παπαδόπουλο, με τίτλο: «Εγκέφαλος και φύλο: αμοιβαίες εξαρτήσεις».

«Η αναζήτηση της σχέσης του φύλου μας με το μυαλό μας είναι ένα ευαίσθητο θέμα, πλημμυρισμένο από ιδεολογικά προτάγματα και ποικίλες προσωπικές και συλλογικές ανασφάλειες» αναφέρει ο νευροεπιστήμονας Καθηγητής Γιώργος Χ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Στην εισήγησή του θα αναλύσει τη διαδικασία νευρωνικής διαφοροποίησης των φύλων, με σκοπό την κατανόηση και τον σεβασμό της νευρωνικής ιδιαιτερότητας των «εναλλακτικών εκδοχών μας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο «Brain Awareness Week» που υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: