Λέσβος: Ξαναχτύπησε το κουδούνι στο σχολείο της Βρίσας -Είχε καταστραφεί από τον σεισμό

Λέσβος: Ξαναχτύπησε το κουδούνι στο σχολείο της Βρίσας -Είχε καταστραφεί από τον σεισμό

Το πιο ελπιδοφόρο κουδούνι της χρονιάς, «το πιο χαρμόσυνο της ως τα τώρα ζωής του» όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος , Σπύρος Γαληνός, ήχησε σήμερα στα σοκάκια της ερειπωμένης από τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιουνίου, Βρίσας.

Ήταν το κουδούνι του νέου δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της Βρίσας, που ήχησε από τις διευθύντριες του πρώτου, Μυρσίνη Νικέλλη και του δευτέρου, Κατερίνα Παπαφιλίππου. Κι ήταν το κουδούνι το σύνθημα να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς τα 53 παιδιά, μαθητές του σχολείου και σε χειροκροτήματα, αλλά και δάκρυα χαράς οι γονείς των παιδιών, οι κάτοικοι της Βρίσας που έσπευσαν, απ΄ όπου σήμερα μένουν, στο χωριό τους. Αλλά και όλοι οι παριστάμενοι, όλοι όσοι δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο.

Το κατακαίνουργο σχολείο της Βρίσας, στην αυλή του κατεστραμμένου από τον σεισμό υπερεκατοντάχρονου ιστορικού σχολείου του χωριού, είναι από σήμερα το πρωί γεγονός. Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μελέτησε και επέβλεψε την κατασκευή του νέου σχολείου, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ελλάδας.
Αφού ο εξοπλισμός, του οποίου η παραλαβή θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως τα τέλη του μήνα, περιλαμβάνει εκτός από σύγχρονα έπιπλα, διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές για όλες τις τάξεις του τριθέσιου δημοτικού σχολείου και του διθέσιου νηπιαγωγείου.

Όταν θα κατασκευασθεί το νέο σχολείο στη θέση του παλιού, το οποίο και θα κατεδαφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, οι νέες υποδομές, που παραδόθηκαν σήμερα, έχει προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν ως χώροι πολλαπλών πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων του σχολείου, αλλά και όλου του χωριού.

Ας σημειωθεί, ότι το έργο κόστισε συνολικά περί τα 500.000 ευρώ, όπως σημείωσε η παριστάμενη στα εγκαίνια του καινούργιου σχολείου της Βρίσας, διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έφη Φλώρου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού η δημιουργία του προέβλεπε και βαριά έργα πολιτικού μηχανικού στο επικλινές έδαφος της αυλής που χρησιμοποιήθηκε.

Σε όλα τα παιδιά του σχολείου δόθηκαν τσάντες και σχολικά εφόδια, που προσέφεραν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Βρίσας, φορείς και ιδιώτες.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: