Ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα: Μαθητές Γ΄ Γυμνασίου οι περισσότεροι δράστες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/02/2020 - 09:14 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Προβληματισμένη εμφανίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα από το απίστευτο περιστατικό του ξυλοδαρμού ενός 17χρονου σε του Βύρωνα, όχι από έναν ή δύο μαθητές αλλά από συνολικά 17 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επειδή νωρίτερα θέλησε να προστατεύσει τη μικρότερη αδερφή του που έπεφτε καθημερινά θύμα bullying.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του θύματος προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της επίθεσης, που σημειώθηκε λίγο καιρό μετά από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο απτέρας της οικογένειας. Το 17χρονο θύμα της «αγέλης μαθητών» που τον ξυλοκόπησε παραμένει στο σπίτι του μέχρι να επουλωθούν οι πληγές του ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας ετοιμάζει τις επόμενες νομικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στο δικαστήριο όλους τους δράστες του απίστευτου ξυλοδαρμού.

Βύρωνας: Άγρια επίθεση σε μαθητή μέσα σε σχολείο (Bίντεο)

Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης θα ζητήσει την πλήρη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι .

«Θα ζητήσω από εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την υπόθεση ή εχει αναλάβει την υπόθεση να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκομένων δραστών του ξυλοδαρμού του 17χρονου. Αναρρωτιέμαι πώς μαζεύτηκαν 17 παιδιά για να δείρουν ένα άτομο μέσα στην αυλή του σχολείου. Δεν βρέθηκαν τυχαία αυτά τα άτομα εκεί , πιστεύω ότι έγινε προσυνεννόηση μεταξύ τους, συγκρότησαν ομάδα και αυτό δείχνει δόλο. Η πρόθεσή τους ήταν να σπάσουν στο ξύλο τον 17χρονο μαθητή. Η σωστή ποινική δίωξη των ατόμων αυτών θα είναι οι βαριές σωματικές βλάβες, αφενός διότι προέκυψε κίνδυνος ζωής καθότι τα χτυπήματα αυτά θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η μεγαλύτερη μερίδα των δραστών είναι μαθητές Γ' Γυμνασίου και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

«Οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων ανθρώπων και μάλιστα τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τους ίδιους τους συμμαθητές τους αλλά είναι και κάποιοι που δεν ανήκουν στο σχολείο. Θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί τους» προσθέτει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο 17χρονος βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο\, είναι κλινίρης στο σπίτι του με φρικτούς πόνους από τα χτυπήματα που δέχτηκε».

  • ideascentral

    europalso