Το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα για τα δύο μας προϋπήρχε με την ύπαρξη μικρών αιθουσών, απουσία αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων, αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 24ου και 31ο σχολείου.

Η ανακοίνωση

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 24ουκαι του 31ου των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου στη συνεδρίαση τους σήμερα Τρίτη 3/5/2022 με θέμα το στεγαστικό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί έπειτα και από τον καταστροφικό σεισμό της 27ηςΣεπτεμβρίου, κατέληξε στην απόφαση διατύπωσης αιτήματος για ανέγερση νέου Σχολικού κτιρίου για τις στεγαστικές ανάγκες των δύο σχολείων σε ήδη υπάρχοντα χαρακτηρισμένο χώρο για σχολική στέγη.

Το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα για τα δύο σχολεία μας προϋπήρχε με την ύπαρξη μικρών αιθουσών, απουσία αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και βαρέως τύπου λυόμενων αιθουσών, με έναν ανεπαρκή χώρο για εγκαταστάσεις του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, στο μικρό προαύλιο για το σύνολο των μαθητών που φοιτούν, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας μαθητών ανά τετραγωνικό μέτρο σε αίθουσες και προαύλιο. Ο σεισμός ήρθε να οξύνει κι άλλο αυτό το πρόβλημα.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του κεντρικού πετρόκτιστου κτιρίου.

Αιτούμαστε την ολοκληρωμένη μελέτη νέου Σχολικού Κτιρίου στον ήδη υπάρχοντα χώρο του Σχολείου αξιοποιώντας τη μορφολογία του εδάφους, διευθετώντας το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και αποχαρικτηρίζοντάς τον από χώρο πρασίνου και από παρόμοιες δυσκολίες που εμποδίζουν την οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο του σχολείου.

Τέλος, απαιτούμε την ανέγερση ενός νέου Σχολικού κτιρίου ικανό να καλύψει τις πολλαπλές παιδαγωγικές ανάγκες μόρφωσης και άθλησης, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (τετραγωνικά ανά μαθητή σε αίθουσες και προαύλιο) σε ήδη υπάρχοντα χαρακτηρισμένο χώρο για σχολική στέγη στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας των δύο σχολείων.

Αιτούμαστε τη δέσμευση παντός υπεύθυνου και αρμόδιου φορέα, για την κατά προτεραιότητα ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι  Σύλλογοι Διδασκόντων του 24ου και 31ου των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου