Κορονοϊός Σ. Ζαχαράκη: Πότε θα κλείνουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2020 - 14:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Σοφία Ζαχαράκη:  μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ. Κανονικά οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN έδωσε συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό.

H υφυπουργός δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες υγιεινής προς τις εκπαιδευτικές διευθύνσεις.

το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες υγιεινής προς τις εκπαιδευτικές διευθύνησεις.

Το κλείσιμο των σχολείων προκρίθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει φόβος για την εξάπλωση του ιου, με την προσθήκη της Ζακύνθου, της Ηλείας και της Αχαΐας. Η σκέψη για συνολική αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η Σ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το υπουργείο εναρμονίζεται με τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων και ειδικών. Σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, η υφυπουργός δήλωσε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Η υφυπουργός επιβεβαίωσε πως το υπουργείο εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τη χρήση τεχνολογίας, ενώ έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, ενώ τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπαγορεύουν την ανάγκη επέκτασης του διδακτικού έτους.
οι απουσίες θα υπολογίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται, ενώ οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

Κορωνοϊός μέτρα: Τι θα ισχύσει με σχολεία και Πανεπιστήμια  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: