Εγκαίνια χθες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, έπειτα από την αναστολή λειτουργίαςτων εκπαιδευτικών δομών για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιείτα ψηφιακάεργαλεία, που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών πιλοτικά στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου με έμφαση στη Γ’ Λυκείου.Οι τρείς αυτοί νομοί επελέγησαν καθώς είναι οι πρώτοι στους οποίους ανεστάλη, καθολικά, η λειτουργία των σχολείων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο σε περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πληροφορικής των νομών αυτών, προκειμένου οι πληροφορίες να διοχετευτούν περαιτέρω στους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει αύριο η διδασκαλία.

Στο εισαγωγικό σεμινάριο συμμετείχανη Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, κα Σοφία Ζαχαράκη, και η Γενική Γραμματέας, κα Σίσσυ Γκίκα. Αύριο θα ακολουθήσει εισαγωγικό σεμινάριο σε σχολεία των νομών Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου.Όπως δήλωσε σχετικά η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καΝίκη Κεραμέως:

«Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναιιδιαιτέρωςαπλή στη χρήση της. Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτειμια εικονική τάξη με την οποίαοι μαθητέςσυνδέονται,και έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό(έγγραφα, παρουσιάσεις), να διαμοιραστεί μαζί τους την οθόνη τους, ενώ μπορεί ακόμηνα επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγοκαι να υποβάλουν ερωτήσεις.Υπάρχει συνεπώς πλήρης διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών.

Για όσους μαθητές τυχόν δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση, η συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα δύναται να γίνεικαιμέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με αστική χρέωση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις έκτακτες συνθήκες, δρα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης να ενεργοποιηθούν, να υιοθετήσουν και να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία.»

Επισυνάπτονται:

-Ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

-Γραπτές οδηγίες προς Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς.

-Βίντεο με οδηγίες προς Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς

 Ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Γραπτές οδηγίες προς Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς.

Το βίντεο με οδηγίες προς Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός: Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για τις Εκκλησίες

Κορωνοϊός: Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την αποφυγή επισκεπτηρίων

Κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι ή μένουμε εξοχικό;

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ