ΚΚΕ: Εξ αποστάσεως διδασκαλία και τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2020 - 14:47 | Author: Newsroom Ipaidia

ΚΚΕ: Εξ αποστάσεως διδασκαλία και τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές. Να διασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα με δωρεάν παροχή από το κράτος.

Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Εξ αποστάσεως διδασκαλία και ο τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές για την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση», με την οποία ερωτάται η υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

Να διασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων (πχ υπολογιστών, γρήγορου διαδικτύου).

-Να διασφαλιστεί για όλους τους μαθητές, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εξ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης.
-Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των απουσιών μαθητών που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

-Να επιταχυνθεί η αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο πλαίσιο της επιδημίας του κορονοϊού, παρουσιάζει, όπως είναι κατανοητό, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που πρέπει να παρθούν υπόψη προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές.

Υπάρχει έντονα η αγωνία χιλιάδων γονέων που αδυνατούν να παρέχουν την δυνατότητα στα παιδιά τους να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης υποδομών και του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Υπάρχει επίσης η αγωνία των εκπαιδευτικών που προκύπτει από την έως τώρα μηδενική επιμόρφωση και προετοιμασία τους για αυτή την πολύ σοβαρή διαδικασία, παρ' όλες τις κυβερνητικές διακηρύξεις.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναδείχθηκε έντονα την προηγούμενη σχολική χρονιά όταν υπήρξε αντίστοιχη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω Covid-19, με αποτέλεσμα πάνω από 250.000 μαθητές να μη συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

'Αλλωστε και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με μήνυμα στα σχολεία, ενημερώνει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε σχέση με τις ταχύτητες του ίντερνετ, τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και σε σπίτια που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά μαθητές» αναφέρει η ΚΟ του ΚΚΕ και επισημαίνει καταλήγοντας:

«Η παραπάνω κατάσταση οξύνει την ανισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη γνώση, υποβαθμίζει και ανοίγει δρόμους παρέμβασης στα σχολεία από ιδιωτικές εταιρίες, μέσω χορηγιών ή άλλων τρόπων». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: