Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2019 - 23:58 | Author: Newsroom Ipaidia

Το αίτημα για μαζικούς , μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών κόντρα στους αποκλεισμούς, για δουλειά με δικαιώματα, κυριάρχησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, μόνιμοι και εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών σωματείων για την ανάδειξη του ζητήματος της αδιοριστίας, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις ζωές χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων καταδίκασαν την πολιτική που συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση και τόνισαν την ανάγκη συνέχισης του αγώνα. Χαιρετίζοντας εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο Σπ. Μαρίνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κενά και τις ελλείψεις, στη συνέχιση της υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση, στα προβλήματα στις υποδομές.

Σημείωσε πως η οργάνωση της πάλης για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και των εκπαιδευτικών στη δουλειά είναι μονόδρομος απέναντι στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ στηλίτευσε τη στάση των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που δεν στήριξαν την κινητοποίηση ούτε παίρνουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα.

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυναν ο Ανδρέας Καργόπουλος εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, η Ευγένεια Τραγάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής και ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: