Τι είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τις . Πότε θα ανακοινωθούν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση των . Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους μέχρι τις 18 Ιουλίου. Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει το για να εγγραφεί κανείς σε πανεπιστήμιο και το παράλληλο μηχανογραφικό, για να εγγραφεί σε δημόσιο ΙΕΚ».

«Η προσπάθεια είναι τα τελικά αποτελέσματα να βγουν πιο νωρίς», είπε και συνέχισε: Όλα φέτος έχουν γίνει πιο νωρίς. Έχει βγει το πρόγραμμα πιο νωρίς, από σεβασμό στους υποψηφίους. Οι εξετάσεις έγιναν αρχές Ιουνίου. Τα αποτελέσματα βγήκαν πιο νωρίς, με sms. Βγήκαν και οι , που λίγο – πολύ κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Αναμένουμε και τα τελικά αποτελέσματα για τα στοιχεία εισαγωγής».

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς: «Επενδύουμε ποικιλοτρόπως στους εκπαιδευτικούς μας. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξουμε ό,τι πολυτιμότερο έχει η εκπαίδευση. Και πράγματι, οι εκπαιδευτικοί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα για το 2022-2023 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε στην ΕΡΤ, πως ο σχεδιασμός για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ενώ από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η  από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» τόνισε η υπουργός.