Κεραμέως- σύμβαση CISCO: Είναι αποδοχή δωρεάς, ελάτε να τη δείτε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2020 - 19:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Τηλεκπαίδευση: Στη Βουλή απάντησε η υπουργός Παιδείας για το θέμα της σύμβασης με την CISCO.  Τόσος ντόρος, λοιπόν, για τη σύμβαση και ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κομμάτων ήρθαν να δουν τη σύμβαση είπε η υπουργός Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του ΚΙΝΑΛ, κας Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα:

«Χωρίς tablets και τεχνολογικό εξοπλισμό χιλιάδες μαθητές παραμένουν εκτός τηλε-εκπαίδευσης», ετέθη η ερώτηση προς την κα Κεραμέως αναφορικά με τη σύμβαση της εταιρίας CISCO, που σχετίζεται με την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης. Αναλυτικά ο σχετικός διαμειφθείς διάλογος ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ:

Tι γίνεται με τη σύμβαση της CISCO, γιατί τόση άρνηση για τη δημοσιοποίησή της; ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Κυρία Κεφαλίδου, όπως σας έχω πει και όπως έχω πει δημοσίως, έγινε μία δημόσια πρόσκληση το καλοκαίρι προκειμένου να έρθουν όλοι οι πάροχοι τηλεδιασκέψεων. Συνεχίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας με τη CISCO.

Καταρτίστηκε η σύμβαση, κατατέθηκε εκεί που ζητήθηκε αρμοδίως στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κυρίως όμως, πρόκειται για μια αποδοχή δωρεάς. Και εδώ και δύο εβδομάδες, κυρία Κεφαλίδου, έχω πει ότι είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος, λοιπόν, για τη σύμβαση και ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κομμάτων ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς, κανένας δεν ήρθε. Δεν ήρθε ούτε ένας. Εγώ λοιπόν, το επαναλαμβάνω, είναι μία αποδοχή δωρεάς που δεν έχει υποχρεώσεις. ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Η σύμβαση της CISCO οφείλει να συζητηθεί στη Βουλή.

Προσβάλλετε την κοινοβουλευτική διαδικασία, όταν λέτε «ελάτε με ραντεβού στο γραφείο μου» να ρίξετε κλεφτές ματιές. ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Κυρία Κεφαλίδου, δεν ξέρω γιατί τόση αναστάτωση, δεν καταλαβαίνω. ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Τι περιλαμβάνει που δεν αντέχει τη δημόσια συζήτηση; ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Ελάτε, κυρία Κεφαλίδου, να δείτε τη σύμβαση. ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Η σύμβαση είναι αποδοχή δωρεάς. Δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος. Έχει τεχνικά χαρακτηριστικά. Ελάτε να δείτε τη σύμβαση. Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε να δείτε τη σύμβαση.

Παράλληλα η ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «Πόσο πιο χαμηλά ο κοινοβουλευτικός πήχης;»

Η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση είναι ευνόητο ότι δεν αποτελεί κρατικό μυστικό και ήταν υποχρέωση της υπουργού να την αναρτήσει ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή. Πολύ περισσότερο όμως, όταν έχει αποτελέσει σημείο πολιτικής τριβής και τη ζητούν εδώ και 8 μήνες τα πολιτικά κόμματα για να τη μελετήσουν, να την ελέγξουν και να ασκήσουν με πληρότητα τον κοινοβουλευτικό και θεσμικό τους ρόλο.

Σήμερα στην Ολομέλεια, απαντώντας η κα Κεραμέως στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τη σύμβαση, την επέπληξε (!) κι από πάνω:

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω πει ότι η σύμβαση είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος για τη σύμβαση, ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κόμματος ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς. Κανένας, δεν ήρθε, ούτε ένας. […] Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε λοιπόν να δείτε τη σύμβαση».

Να σοβαρευτούμε. Δεν υπάρχει τίποτα να... πεταχτούμε, να του ρίξουμε μια ματιά. Υπάρχει μια σύμβαση που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ώστε να λάβουν γνώση κόμματα, φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων, και φυσικά ο Τύπος. Αφήνω κατά μέρος την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τη ζητά ανάλογο χρονικό διάστημα.

Είναι λυπηρό πόσο χαμηλά μπορεί να κατεβάσει τον κοινοβουλευτικό πήχη η υπουργός Παιδείας. Η απάντηση είναι μία: να αφήσει τα παιχνίδια και να καταθέσει τη σύμβαση στη Βουλή, όπως θεσμικά υποχρεούται, αφού της έχει ζητηθεί και σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Ώστε να διαπιστώσουμε και τι κρύβει τόσους μήνες, που την «έψηνε».

 

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: «Η Κεραμέως να αφήσει τα «παιχνιδάκια» - να καταθέσει τη σύμβαση με τη Cisco στη Βουλή»

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Πρώτα τα Δημοτικά  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: