Τι είπε η Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την υπόθεση και μαστροπείας της 12χρονης μαθήτριας στον Κολωνό

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1, η υπουργός Παιδείας, είπε αρχικά ότι κάθε άνθρωπος που διαβάζει αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί παρά «να γεμίζει με φρίκη, αποτροπιασμό, αγανάκτηση».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο δεν είναι το άμεσα αρμόδιο για την έρευνα, αλλά όπως ανέφερε «ήρθαμε σε επαφή με το . Το παιδί πήγαινε κανονικά στο σχολείο. Φέτος είχε λείψει μόνο μια μέρα».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας πέρυσι, όταν ήταν στο δημοτικό, το κορίτσι είχε περισσότερες απουσίες, όπως και τα αδέρφια της, «πάντα όμως εντός του επιτρεπτού ορίου. Υπήρχε επαφή του σχολείου με τη μητέρα».

«Σε αυτή τη φάση δεν πάει στο σχολείο, δίνει καταθέσεις»

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι φέτος «έχουμε τους περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία από ποτέ» και πως από την πρώτη στιγμή «φροντίσαμε ώστε να υπάρχει υποστηρικτική δομή στο σχολείο».

Ερωτηθέισα για το αν πηγαίνει στο σχολείο της η 12χρονη, αυτή την περίοδο, η Νίκη Κεραμέως απάντησε: «Δεν πάει στο σχολείο το κορίτσι. Δίνει διαρκώς καταθέσεις, καταλαβαίνετε ότι είναι σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς», σημειώνοντας ότι «θα ήταν σημαντικό να επανέλθει σε μια κανονικότητα, για την ομαλή εξέλιξή του».

«Αυτά θα μάς τα υποδείξουν βέβαια οι ειδικοί, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί», κατέληξε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ