Κεραμέως: Ανακρίβεια ότι καταργούνται τα καλλιτεχνικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/07/2020 - 15:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ανακρίβειες χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας όσα λέγονται από στελέχη της αντιπολίτευσης περί κατάργησης των μαθημάτων στα σχολεία.

Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Γιάννη Δελή του ΚΚΕ και Κλέων Γρηγοριάδη του Μέρα25, το θέμα εξετάζει καλλιτεχνική επιτροπή και ειδικοί του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το υπουργείο θα παρουσιάσει τις αλλαγές.

"Η κριτική περί κατάργησης των καλλιτεχνικών είναι προσχηματική" τόνισε και ανέφερε ότι στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο δεν επέρχεται καμία αλλαγή όσον αφορά το πρόγραμμα μουσικής και καλλιτεχνικών, αντιθέτως με το Λύκειο. "Ο τρόπος διδασκαλίας τους στο Λύκειο δεν περιποιεί τιμή σε κανένα. Μιλάμε για μάθημα επιλογής που δεν εφαρμόζεται", όπως είπε σημειώνοντας ότι στηνΑ' Λυκείου, μόλις το 2% επιλέγουν το μάθημα της μουσικής.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι αναζητούνται λύσεις , ώστε να υπάρξει ουσιαστική εκμάθηση των Τεχνών στα σχολεία με την ενίσχυση των δεξιοτήτων σε όλο και πιο μικρές ηλικίες στο Δημοτικό. Ενώ επεξεργάζονται λύσεις και για την Γ ´ Λυκείου που αποσκοπούν στη βελτίωση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων ειδικών μαθημάτων.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: