ΚΚΕ – Από εδώ και πέρα ο καθένας σπουδάζει σύμφωνα με τη τσέπη του !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2015 - 15:41 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Κ.Ε.

«Μετά από απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν οι διοικήσεις των Τμημάτων Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ, κρίνονται άκυρες οι μετεγγραφές 200 και πλέον φοιτητών.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες του υπουργείου Παιδείας το οποίο εμπαίζει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αφού από τη μια σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή απαντά ότι η προσφυγή των Αρχιτεκτονικών Σχολών είναι “πράξη αγώνα” και από την άλλη ανακοινώνει ότι θα φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επικυρώνει τις μετεγγραφές των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.

Με την απόφαση του ΣτΕ και την “ήξεις – αφήξεις” στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την “αυστηροποίηση” των όρων μετεγγραφής, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει και το υπουργείο Παιδείας. Ο “λιτός βίος” συνοδεύεται από το “ο καθένας ανάλογα με την τσέπη του” στην εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα. Για άλλη μια φορά θα την πληρώσουν τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να σπουδάσουν μακριά από τα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή κανένα μέτρο δεν παίρνεται για την εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, τις οικογένειές τους, να μην επιτρέψουν να πεταχτεί εκτός σπουδών ούτε ένας νέος άνθρωπος, να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των σπουδών τους»

Loading...


  • europalso   ideascentral