Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα και δημοκρατικά μέσα για να αποκατασταθεί η κανονικότητα και για να αποτραπεί η πραγματοποίηση παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον, αναφέρει η Α – Γ Β Αθήνας

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας καταγγέλλει την πράξη του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής και πρώην προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Αναστασίου που αποφάσισε με αντιδημοκρατικές μεθόδους, παρόμοιες με πράξεις διάρρηξης, να καταλάβει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, που έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής με βάση τον ν. 1264/82 άρθ 16, παρ. 5 (ΦΕΚ 79/1 – 7 – 82), πριν από 26 χρόνια και να βάλει, προσωρινά όπως ο ίδιος αναφέρει, όλα τα αρχεία και τα υπάρχοντα της σε μια αποθήκη του σχολείου. Η μεταφορά έγινε χωρίς να ενημερωθεί το Δ.Σ. και χωρίς την παρουσία κάποιου μέλους του ώστε να εγγυηθεί την ασφαλή φύλαξη των αρχείων και κάθε περιουσιακού στοιχείου της ΕΛΜΕ (σφραγίδες, μπλοκ αποδείξεων, πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων από το 1974 και μετά, καταστατικά, βιβλία ταμείου, αρχειακό υλικό, περιοδικά, βιβλία και λοιπές εκδόσεις ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ κτλ).

Η πράξη αυτή, που έγινε εν αγνοία όχι μόνο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αλλά και του Δήμου Αγίας Παρασκευής όσο και της ΔΔΕ Β Αθήνας, δεν είναι η πρώτη προς αυτήν την κατεύθυνση. Σας υπενθυμίζουμε ότι, παρά την απόφαση της ΟΛΜΕ και της παράταξης του, αποδέχτηκε τον διορισμό του ως δοτό μέλος στο ΚΥΣΔΕ στη θέση του συναδέλφου και αιρετού Πεππέ Δημήτρη, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά την περίοδο της μεταπολίτευσης. Επιπλέον η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αυθαίρετη καθώς παρέκαμψε τη δημοτική αρχή και τη ΔΔΕ Β Αθήνας οι οποίοι ποτέ δεν έλαβαν και δεν συναίνεσαν σε αυτήν ή σε παρόμοια απόφαση, όπως μας ενημέρωσαν προφορικά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς και ο προϊστάμενος ΔΔΕ Β Αθήνας κ. Ψαχούλας.

Η κατάπτυστη αυτή πράξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Προσβάλλει το σύνολο των συναδέλφων – μελών της ΕΛΜΕ μας, παρελθόντων, παρόντων και μελλοντικών, και αποτελεί χρέος όλων μας η αποτροπή ανάλογων αντιδημοκρατικών ενεργειών. Καμία θέση δεν έχει στην ΕΛΜΕ εκπαιδευτικός που στηρίζει ή δικαιολογεί την αντιδημοκρατική αυτή επιλογή, πόσο μάλλον δε στο Δ.Σ. της.

Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα και δημοκρατικά μέσα για να αποκατασταθεί η κανονικότητα και για να αποτραπεί η πραγματοποίηση παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.