: Φτάσαμε τα 150.000 την εβδομάδα και η κατάργηση της μάσκας σε κλειστούς χώρους μας προβληματίζει περισσότερο ενόψει του 7ου κύματος, είπε ο Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας ότι το επιχείρημα «έχουμε τα εμβόλια» για τους επιστήμονες δεν αρκεί πλέον.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων:

Με δύο δόσεις έεμβολίου η ανοσία έχει πέσει στο 50% σε σχέση με τις παραλλαγές,
85% είναι η αποτελεσματικότητα με την τρίτη δόση
και άνω του 95% με τέταρτη δόση

Ακόμη και σε νόσηση το εμβόλιο δεν προφυλάσσει σε σχέση με τις παραλλαγές. Ο ιός έχει βρει τον τρόπο να παρακάμπτει τη φυσική και τεχνητή ανοσία. Μην υποτιμάτε τις μάσκες, τόνισε ο διευθυντής ΕΣΥ της Β μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου και πρόσθεσε:

Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας με ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων που ανήρθαν σε 1150 μόνο τον Ιούλιο και το θλιβερό είναι ότι οι απώλειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν δεν είχαν καταργηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ακραία χαλαρωτικά μέτρα.

Σχετικά με την επιστροφή των αδειούχων και το ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε ότι ο ιός «από μόνος του δεν θα παρουσιάσει ύφεση» και επέμεινε στην έγκαιρη εμβολιαστική εκστρατεία αλλά και σε επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων