Καμία εφαρμογή του 30ωρου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/10/2018 - 19:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε και τη γνωμοδότηση της νομικής της συμβούλου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο , όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εγκύκλιο που αναιρεί και παρερμηνεύει την ισχύουσα νομοθεσία , αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του 30ωρου.

ΣΕΠΕ Αργολίδας

Το άρθρο 245 του ν. 4512/2018 , αλλά και η εφαρμοστική εγκύκλιος (14181/ΓΔ4/26-1-2018), υιοθετούν τη διατύπωση: «…..όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα» (διατύπωση του ν. 1566/1985), η οποία ορίζει σαφέστατα το μέγιστο και όχι το ελάχιστο ή υποχρεωτικό όριο παραμονής στο σχολείο.

Η αρμοδιότητα της εκτίμησης των περιπτώσεων παραμονής πέραν του διδακτικού ωραρίου, σύμφωνα και με τον τελευταίο νόμο 4512/2018,ανήκει στους συλλόγους διδασκόντων, οι οποίοι ήδη από το Σεπτέμβριο του 2018 έχουν αποφασίσει στον ετήσιο προγραμματισμό για τις αναθέσεις υπευθυνοτήτων ή και δράσεων των εκπαιδευτικών αλλά και της σχολικής μονάδας, γεγονός που καλύπτει με επάρκεια τις «απαιτήσεις» του παραπάνω νόμου.

Το Δ.Σ. καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν, παράνομες και αυταρχικές λογικές υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών , με άμεση παρέμβασή του στις σχολικές μονάδες, οποτεδήποτε αυτό ζητηθεί από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso