Κακοκαιρία – Σαρηγιάννης: «Επίσημη κοπάνα » αντί λειτουργίας σχολείων σε συνθήκες ψύχους

Κακοκαιρία – Σαρηγιάννης: «Επίσημη κοπάνα » αντί λειτουργίας σχολείων σε συνθήκες ψύχους

: Για τον κορονοϊό και την πορεία του αλλά και τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω της ς, μίλησε ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση της πίεσης που προκαλεί η πανδημία στην Αττική ήδη από αύριο.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται μαθήματα στα σε αυτές τις συνθήκες, είναι λάθος … υπάρχει επιμονή να μην χαθεί ούτε μία μέρα μαθήματος … ας κάνουμε μία επίσημη κοπάνα τώρα … προφανώς υπάρχουν τρόποι και μέσα να καλυφθούν αυτά τα κενά», είπε ο κ. Σαρηγιάννης. Όπως υπογράμμισε, «το να επιμείνουμε σε μία διαδικασία με συνθήκες που δεν βοηθούν στην υγειονομική ασφάλεια των παιδιών και μετά της οικογένειας, είναι καθαρά λανθασμένο και εμμονικό».

Βατόπουλος: Τι είπε για άνοιγμα σχολείων, μεταλλάξεις, νέο lockdown

Όπως εξήγησε αυτή έχουμε αύξηση στις ΜΕΘ αλλά όχι στα κρούσματα. «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων μιλώντας στον Mega τόνισε πως με τα στοιχεία που υπάρχουν θα πρότεινε παράταση του μια βδομάδα για την ασφαλή διαχείριση της κατάστασης μετά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως στην Αττική τουλάχιστον πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα.  «Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου».

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !