Υπουργείο Παιδείας: Γιατί φταίνε οι διευθυντές για τα λάθος απολυτήρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/07/2016 - 15:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Στους διευθυντές των σχολείων «ρίχνει το φταίξιμο» η ηγεσία του για τα λανθασμένα που δόθηκαν εφέτος σε τελειόφοιτους των σχολείων.

«Εκ παραδρομής και με ευθύνη τους ορισμένοι διευθυντές σχολείων και σύλλογοι καθηγητών προχώρησαν σε λανθασμένη εκτύπωση και έκδοση απολυτηρίων τίτλων πριν από τη λήξη και των επαναληπτικών εξετάσεων και παρά την πρόβλεψη της σχετικής υπουργικής απόφασης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει επί λέξει:
* Μικρός αριθμός απολυτηρίων εκδόθηκε με βάση την προγενέστερη έκδοση απολυτηρίων τίτλων (σχολικό έτος 2014-15) η οποία ήταν αναρτημένη στο myschool και στην οποία υπήρχε η ένδειξη «Ομάδες Προσανατολισμού / κατεύθυνση» και όχι η σωστή ένδειξη «Ομάδες Προσανατολισμού», η οποία ισχύει για το σχολικό έτος 2015-16.
* Εκ παραδρομής και με ευθύνη τους ορισμένοι διευθυντές σχολείων και σύλλογοι καθηγητών προχώρησαν σε λανθασμένη εκτύπωση και έκδοση απολυτηρίων τίτλων πριν από τη λήξη και των επαναληπτικών εξετάσεων και παρά την πρόβλεψη της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΥΑ αρ. πρωτ. 63765/14.04.2016).
«Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το υπουργείο Παιδείας ενήργησε άμεσα. Ζήτησε ενημέρωση από τους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης και στη συνέχεια έδωσε οδηγίες προκειμένου σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις και αφού οι τελευταίες εντοπίσουν τα σχολεία που εξέδωσαν λανθασμένους τίτλους, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες με βάση την κείμενη νομοθεσία, για την απόσυρση των λανθασμένων τίτλων και την έκδοση νέων ορθών» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Και καταλήγει με τη φράση: «Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει τους απόφοιτους, τις οικογένειές τους και την ελληνική κοινωνία ότι τα ελάχιστα λανθασμένα απολυτήρια έχουν αποσυρθεί και αντικατασταθεί από νέα. Συνεπώς, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανησυχία».


 • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: