Οι συνήλθαν προκειμένου να συμπληρώσουν το φύλλο αποτίμησης για τους υποψήφιους . Υπενθυμίζεται ότι η έκφραση του Συλλόγου Διδασκόντων έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικά ποσοστά συμμετοχής ολοκληρώθηκαν χθες οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων (με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς) στις περισσότερες περιφέρειες, όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την avgi.gr, συνήλθαν προκειμένου να συμπληρώσουν το φύλλο αποτίμησης για τους υποψήφιους Διευθυντές των σχολείων.

Στόχος είναι οι νέοι Διευθυντές να αναλάβουν καθήκοντα μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο η διαδικασία προσκρούει στις αντιδράσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), που καταγγέλλει «εκστρατεία παραπλάνησης και εκφοβισμού» εκπαιδευτικών «με στόχο να συνεδριάσουν και να αξιολογήσουν τους υποψήφιους διευθυντές αγνοώντας την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για απεργία – αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία».

Σημειωτέον και 34 ΕΛΜΕ, η πλειοψηφία των οποίων πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, έχουν ταχθεί εναντίον της διαδικασίας.

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, κατά τα στοιχεία που προκύπτουν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ως τώρα, η αποχή δεν ξεπέρασε το 30%.

Υπενθυμίζεται ότι η έκφραση του Συλλόγου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ