Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Κλείνουν κολέγια που είναι ήδη κλειστά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/10/2014 - 16:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Για “κάθαρση – μαϊμού” στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι “η χθεσινή δημοσίευση του εγγράφου που δημοσιοποίησε το Υ.ΠΑΙ.Θ.

στη Βουλή και που αναφέρεται σε 20 ΙΕΚ/Κολλέγια τα οποία κλείνουν για χρέη προς το Δημόσιο είναι προϊόν σκοπιμότητας με στόχο την εξαπάτηση του κοινωνικού συνόλου, ή άγνοιας; Οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που (δήθεν) κλείνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, είναι ήδη κλειστοί εδώ και χρόνια!”

Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι η επιχείρηση-κάθαρση στο χώρο των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μια απόπειρα να πειστεί η κοινή γνώμη ότι μπαίνει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ “τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες του Υφυπουργού και αρμόδιου για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Στύλιου, (αλήθεια γνωρίζει ότι τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν είναι ΙΕΚ αλλά ιδιωτικά σχολεία τυπικής εκπαίδευσης, άρα εκτός της αρμοδιότητας του;) ο οποίος με στοιχεία προσπάθησε να «παραπλανήσει», όχι απλώς την κοινωνία, αλλά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την οποία σήμερα εκθέτει. Είτε η πράξη του κ. Στύλιου είναι προϊόν σκοπιμότητας, είτε είναι αποτέλεσμα άγνοιας του αντικειμένου, είναι φανερό πως δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας. Για αυτό το λόγο η Ομοσπονδία ζητά σήμερα την άμεση παραίτησή του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ διευκρίνιζε, μετά από ερωτήσεις εκπαιδευτικών, ότι ένας από τους ιδιωτικούς φορείς που θα κλείσουν έχει ήδη κλείσει εδώ και ένα χρόνο.

Η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών εκπαιδευτικων υπογραμμίζει ότι “ αποδεικνύεται σήμερα ότι ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε» εμώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρά εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ κάνει λόγο και για δικαίωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος ως εκπρόσωπος των κοινωνικών εταίρων στην Επιτροπή αντιστοίχισης του NQF με το EQF είχε καταγγείλει στην commission βαρύτατες παρανομίες ιδιωτικών φορών εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο με την οποία ζητεί άμεσα συνάντηση μαζί του ώστε να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

To Υπουργείο Παιδείας με σημερινή ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι οι επιχειρήσεις στο χώρο της μη τυπικής Μεταλυκειακής εκπαίδευσης που οφείλουν στο ΙΚΑ και δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, θα κλείσουν. Οι σχετικές πράξεις αρχίζουν να εκδίδονται από σήμερα.

Όπως είπε χθες στη Βουλή και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με βάση την αρχή της συνυπευθυνότητας, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν με την τελευταία ονομασία που τεχνηέντως έλαβαν , οποιαδήποτε χρονική στιγμή κι αν έγινε αυτό.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral