Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το προτεινόμενο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2018 - 20:46 | Author: Newsroom Ipaidia

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Υ.Π.Π.Ε.Θ.»

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά και από την πρόσφατη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του συστήματος από το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο σαφώς και δεν ανταποκρίνεται και δεν καλύπτει τις ιδιαιτερότητες του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. και αναμένουμε την εξειδίκευσή του, που είναι αναγκαία για τους κλάδους μας.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας να μας απαντήσει ποια είναι η πρόβλεψή του για την εξειδίκευση των κριτηρίων που αφορά στους κλάδους μας και αν η διαβούλευση που θα γίνει θα είναι ουσιαστική (η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προτείνει τη δια ζώσης συνάντηση και διαβούλευση των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Παιδείας σε σχέση με το ζήτημα των κριτηρίων) και όχι προσχηματική και για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η πρόταση των κριτηρίων διορισμού δε μας καλύπτει και μας δημιουργεί περισσότερους προβληματισμούς αντί να τους επιλύει.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με μόνιμους και μαζικούς διορισμούς και με κυρίαρχο κριτήριο την προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών που παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση τις υπηρεσίες τους σε όλα τα σημεία της χώρας.

Nέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Τα δεδομένα και οι ασάφειες

Loading...
  • europalso

    ideascentral