"Η Πυροσβεστική υπηρεσία μοιράζει βεβαιώσεις παράβασης πυροπροστασίας σε διευθυντές σχολείων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2019 - 09:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στις 29 Μαρτίου οδηγείται κατηγορούμενος σε δικαστήριο κατηγορούμενος ο συνάδελφος Καλογερόπουλος Αγγελος διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν Μάκρης, μαζί με άλλους διευθυντές της περιοχής για την βεβαίωση παράβασης σχετικά με το πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας από το κλιμάκιο της Π.Υ στις 30/10/2019.

Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο να σύρεται στα δικαστήρια ο συνάδελφος διευθυντής για ένα σχολικό κτίριο που από την κατασκευή του δεν υπήρχαν τα απαραίτητα για την πυρασφάλεια, όπως προβλέπονταν από το σχέδιο. Σύρεται κατηγορούμενος στα δικαστήρια με τους υπεύθυνους να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο (Δήμος, ΟΣΚ) για την κατάσταση της πυρασφάλειας στο σχολείο. Είνα προκλητικό όταν η Πυροσβεστική ο Δήμος και η ΚΤΥΠ παραδέχονται ότι είναι αδύνατον ο διευθυντής να πραγματοποιήσει τα έργα κόστους 40.000 ευρώ. Πολύ δε περισσότερο να σύρεται στα δικαστήρια με το απαράδεκτο επιχείρημα της Πυροσβεστικής ότι με αυτό τον τρόπο αυτόν θα αναγκαστούν οι Δήμοι να προχωρήσουν στα απαραίτητα έργα. Η αδιαφορία του κράτους (Πυροσβεστική, Δήμος,ΚΤΥΠ) είναι προκλητική, όταν από τον Οκτώβριο που βεβαιώθηκε η παράβαση ως σήμερα δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο στην κατεύθυνση αποκατάστασης των μέτρων πυρασφάλειας του σχολείου.

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές ως ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαράδεκτες. Το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι άμεσης προτεραιότητας και σπουδαιότητας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη μετάθεση των ευθυνών της πολιτείας σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς. Είναι απαράδεκτο να διώκονται εκπαιδευτικοί για ευθύνες που δε τους αναλογούν.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι:

Η ευθύνη της πυροπροστασίας, αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής θωράκισης ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος. Η κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων με πολλά από τα κτίρια να είναι παλιά χωρίς σύγχρονες υποδομές πυρασφάλειας, αλλά και τα κοντέινερς και τα ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια είναι ευθύνη των δήμων και του κράτους, αν εξασφαλίζουν τη στοιχειώδη ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Φτάνει με τη μετάθεση – μετατόπιση των ευθυνών .

Απαιτούμε άμεσα:

Την διακοπή κάθε είδους δίωξη διευθυντών (ή συναδέλφων ) για σχετικά ζητήματα
Την απόσυρση της βεβαίωσης παράβασης της Π.Υ. στο όνομα του δ/ντή.
Την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους Δήμους
Την λήψη μέτρων για τον άμεσο σχεδιασμό, πλήρη χρηματοδότηση της υλοποίησης αντιπλημμυρικών – αντιπυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης, με ευθύνη της πολιτείας σε όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων με εύθυνη του κράτους και με αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μπει τέλος στην αθλιότητα των κοντέινερς και των ενοικιαζόμενων ακατάλληλων κτιρίων στην Ανατολική Αττική.
Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στηρίζει το διευθυντή και τους συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου Ν Μάκρης.
Θα καλύψει οικονομικά τα δικαστικά έξοδα και καλεί την ΟΛΜΕ να συνδράμει σε αυτό.
Καλεί σε κινητοποίηση όλους τους συναδέλφους στις 29/3 στο δικαστήριο και για το λόγο αυτό κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
Καλεί την ΟΛΜΕ να κηρύξει 3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας και να παρευρεθεί στην δίκη. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας και τους συλλόγους και ενώσεις γονέων να εκδηλώσουν την συμπαράσταση τους με οποιο πρόσφορα τρόπο.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: