Θυμάστε «αυτόν τον κύριο, πρόεδρο της ΟΛΜΕ» που έκτιζε τα υπουργεία και δεν μας άφηνε να απολύσουμε τις κομμώτριες και χιλιάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης;
Κάπως έτσι αναρωτήθηκε σήμερα στο ΣΚΑΙ η κυρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Η κυρία Σπυράκη φαίνεται ότι δυσαρεστείται από το γεγονός ότι οι κομμωτές και οι κομμώτριες που τη χτενίζουν μπορεί να εκπαιδεύονται και στο δημόσιο σχολείο.
Το όσα είπε βέβαια στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΙ την 5/6/2016 για την τεχνική εκπαίδευση και τις αλησμόνητες διαθεσιμότητες του κυρίου Αρβανιτόπουλου και του κυρίου Μητσοτάκη είναι πολιτική άποψη και μάλιστα… ακραίως νεοφιλελεύθερη.
Είναι φανερό ότι η ίδια και το κόμμα της θεωρούν πως κομμωτές/-τριες, νοσηλευτές/-τριες, γραφίστες/-στριες, οδοντοτεχνίτες, βρεφονηπιοκόμοι κι ένα σωρό επαγγελματίες, πρέπει να εκπαιδεύονται μόνο σε ιδιωτικές σχολές κι όχι στο δημόσιο σχολείο!
Το κατανοούμε, αλλά δεν το συμμεριζόμαστε. Ξέχασε όμως να μας πει ότι εκτός από τους 2.500 εκπαιδευτικούς της δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το κόμμα της έστειλε στις ιδιωτικές σχολές και τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές/-τριές τους.
Με τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να εγκαινιάζει ιδιωτικό ΙΕΚ με τις ειδικότητες που καταργούσε στο δημόσιο σχολείο.
Ευτυχώς, το έγκλημα αυτό δεν μπόρεσαν να το ολοκληρώσουν.
Οι “πελάτες”- μαθητές δεν είναι πια υποχρεωμένοι να πληρώνουν δίδακτρα στους ιδιώτες για να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιλέγουν.
Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ επέστρεψαν στα σχολεία τους και οι μαθητές ξαναβρήκαν αυτό που ήθελαν να σπουδάσουν. Περίπου 10.000 μαθητές και μαθήτριες ξαναγράφτηκαν φέτος (μόνο στη Β΄ τάξη) στις επαναλειτουργούσες ειδικότητες.
Κατανοούμε βέβαια ότι η κα Σπυράκη δεν έχει ιδέα τι σημαίνει δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, αλλά θα τη συμβουλεύαμε να μην εκθέτει με τόση «άνεση» την άγνοια και τον εαυτό της.
Την επάρκεια στις ξένες γλώσσες την έχει όπως βλέπουμε, ας μελετήσει λοιπόν και τη διεθνή εμπειρία για τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Its elementary, my dear!
Αυτός ο κύριος….
και για την αντιγραφή, Θέμης Κοτσιφάκης
Εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ