Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διαδικασία ΕΔΕ για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί. Αποφάσεων που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, που είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που συνεχίζει και επεκτείνει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των προηγούμενων.

της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Μια διαδικασία που, κατά παραδοχή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, είναι κατ’ εντολή του Υπουργείου Παιδείας και έχει ξεκινήσει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς, με προσχηματικές αναφορές περί «κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σας ενημερώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι παραβρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στη συνδικαλίστρια και ύστερα από παρέμβαση και σωματείων εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η ΕΔΕ δεν πραγματοποιήθηκε. Εκπρόσωποι των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων επαρχίας Λιβαδειάς, ΔΕΥΑΛ, εκπρόσωπος της ΔΑΣ από το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Εύβοιας και Βοιωτίας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας ΣΕΡΑ και ΔΑΚΕ δεν παρεβρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Με τη δική τους στάση άλλωστε δεν είχε βγει ψήφισμα συμπαράστασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση τους που επιλέγουν για ακόμη μία φορά να βάλουν πλάτες στην κυβέρνηση, το υπουργείο και τη διοίκηση για να περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης! Αυτός είναι ο ρόλος τους τόσα χρόνια!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που γέμισαν την φαρέτρα των εργοδοτών και των διευθυντάδων προϊσταμένων, με νέα όπλα το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το τράβηγμα των συνδικαλιστών σε ΕΔΕ και δικαστήρια όταν παλεύουν κι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Το κίνημα σήμερα έκανε ξεκάθαρο ότι αυτά δεν περνάνε, σπάζοντας την τρομοκρατία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης ματαιώνοντας την ΕΔΕ. Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης τόσο στο πρωτοβάθμιο σωματείο όσο και στην Ομοσπονδία. Όλοι μαζί να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα που πραγματικά βάζει εμπόδια, που ανοίγει το δρόμο για την κοινή δράση εργαζομένων, γονιών και μαθητών ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Τώρα είναι αναγκαίο να ξεφορτωθούμε όλων των ειδών τα βαρίδια
που κρατάνε πίσω τα σωματεία.

Να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!