Γκίκα για τηλεκπαίδευση: Προσαρμόζουμε τα σχολικά προγράμματα με λιγότερο χρόνο διδασκαλίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2020 - 14:54 | Author: Newsroom Ipaidia

Γκίκα για τηλεκπαίδευση: Προσαρμόζουμε τα σχολικά προγράμματα με λιγότερο χρόνο διδασκαλίας. Ακολούθως τόνισε πως ενισχύθηκε σημαντικά ο εξοπλισμός των σχολείων, με αποτέλεσμα από 4.500 υπολογιστές που υπήρχαν τον Ιούνιο, σήμερα να υπάρχουν 80.000.

Στην ετοιμότητα των σχολείων να λειτουργήσουν την τηλεκπαίδευση, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αν. Γκίκα, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Όπως ανέφερε όλη την προηγούμενη περίοδο έκλειναν σχολεία ή τμήματα αυτών για περιορισμένο χρονικό διάστημα, λόγω κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να εφαρμόζουν τηλεκπαίδευση πριν τη γενική κατεύθυνση με το νέο lockdown. Υπενθύμισε ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τ μέσα, θα πηγαίνουν στο σχολείο, όπου υπάρχει η σχετική υποδομή.

Ακολούθως τόνισε πως ενισχύθηκε σημαντικά ο εξοπλισμός των σχολείων, με αποτέλεσμα από 4.500 υπολογιστές που υπήρχαν τον Ιούνιο, σήμερα να υπάρχουν 80.000, με πολλούς εξ αυτών να προέρχονται από δωρεές. Υπάρχει η δυνατότητα να υπογράφει ο γονέας σχετική αίτηση για δανεισμό συσκευής για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση και με τη λήξη της να επιστραφεί ο εξοπλισμός στο σχολείο.

Επίσης δήλωσε ότι ενώ η κανονική διδακτική ώρα είναι 35′, η ώρα στην τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι από 30′ – 40′ σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: