Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία, αφού ουσιαστικά πλέον κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα ολιγόμηνο ταχύρρυθμο σεμινάριο έχει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο των !

Η ανακοίνωση

Την Τετάρτη 1/12 πραγματοποιήθηκε πανελλαδικός συντονισμός των στο οποίο συμμετείχαν οι Φ.Σ. των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Τρικάλων και φοιτητές από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών μπροστά στο νέο αντί-αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο δίνει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πτυχίων των ΣΕΦΑΑ, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία!

Το νομοσχέδιο, εξελίσσει τον ορισμό της επαγγελματικής ιδιότητας του “εκπαιδευτή”, που προβλεπόταν και στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ο οποίος αποσύρθηκε κάτω από τη μαζική κατακραυγή και τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών, αποφοίτων και αθλητικών σωματείων.

Με τα άρθρα 20 και 21 για τους “Εκπαιδευτές” θεσπίζεται ένας “εκπαιδευτής” για όλους του αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, αρκεί να έχει λάβει πιστοποίηση ιδιωτικών σχολών, η λειτουργία των οποίων στον χώρο της άσκησης και του αθλητισμού αφήνεται ανεξέλεγκτη, ανεξαρτήτως επιστημονικής και παιδαγωγικής επάρκειας. Μάλιστα για να γίνει κάποιος “εκπαιδευτής” χρειάζεται “πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών αναγνωρισμένης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής”, δηλαδή όχι απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ και ταυτόχρονα ο τίτλος σπουδών να συνοδεύεται από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας. Με λίγα λόγια το πτυχίο ΑΕΙ γίνεται κουρελόχαρτο, αν δε συνοδεύεται και από επιπλέον πιστοποίηση για την οποία οι πτυχιούχοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία, αφού ουσιαστικά πλέον κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα ολιγόμηνο ταχύρρυθμο σεμινάριο έχει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο των ΑΕΙ! Νοθεύεται έτσι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θέματα άσκησης, υγείας, ευρωστίας και ευεξίας. Μόνοι κερδισμένοι από όλα αυτά είναι οι ιδιωτικές σχολές, τα Ιδιωτικά ΙΕΚ, οι διάφοροι ιδιωτικοί φορείς, που θα παρέχουν πιστοποιήσεις αθλητικών σπουδών επί πληρωμή.

Δεν ενδιαφέρονται για την μόρφωση και το πτυχίο μας γιατί δεν ενδιαφέρονται για την μαζική- σύγχρονη- ολοκληρωμένη- δωρεάν πρόσβαση του λαού στον αθλητισμό. Γιατί αυτό προϋποθέτει πρώτα από όλα την εκπαίδευση των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ.

·         Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τις σπουδές μας θα είχε ικανοποιήσει έστω και ένα από αιτήματα που θέτουμε διαχρονικά για την βελτίωση της κατάστασης στην οποία έχουν βρεθεί οι σχολές μας , τις τραγικές ελλείψεις  σε καθηγητές και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την πραγματικά αποκαρδιωτική κατάσταση των υποδομών που καταλήγουν να είναι όχι μόνο ακατάλληλες αλλά και επικίνδυνες για την υγεία μας.

·         Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αξία του πτυχίου μας και για την πρόσβαση του λαού στον αθλητισμό τότε γιατί καταργεί το ήδη υποστελεχωμένο πρόγραμμα στου δήμους «άθληση για όλους» το οποίο αποτελούσε αποκούμπι για αρκετές λαϊκές οικογένειες και παρείχε εργασία σε πολλούς αποφοίτους των σχολών μας;

Το λέμε ξεκάθαρα. Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί. Οι φοιτητές, οι καθηγητές αλλά και οι αθλητές, οι αθλούμενοι, τα αθλητικά σωματεία και οι μαζικοί  φορείς όλοι βρίσκονται απέναντι στο νομοσχέδιο αυτό.

Οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ με τον αγώνα μας στείλαμε ήδη μία φορά το νομοσχέδιο αυτό στον κάλαθο των άχρηστων! Θα το ξανακάνουμε! Δεν θα αφήσουμε στα χέρια τους το δικαίωμα μας σε μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε για:

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Διεκδικούμε:

·         Το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος.

·         Καμία σκέψη για εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια.

·         Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Προσλήψεις μελών ΔΕΠ και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για την εκπαίδευσή μας.

·         Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.

Προχωράμε σε:

·         Πανελλαδικό συλλαλητήριο 21/12 στις 12 στο Υπουργείο παιδείας

·         Συλλογή υπογραφών πανελλαδικά για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

·         Γενική συνέλευση την Τρίτη 14/12 στις 13.30 στο Μ.Α.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ