Καταγγέλλουμε την είσοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τις συλλήψεις μέσα στο την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα, αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ.

Η ανακοίνωση

Στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/1 στις 13:00 στα Προπύλαια, μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλούν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Παιδαγωγικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ και ΣΕΤ του ΠΑΔΑ.

Στο κάλεσμα τους μία σειρά σύλλογοι αναφέρουν:

Να ακυρωθεί στην πράξη το κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια που βρίσκεται σε εξέλιξη!
Να μην κατατεθεί νέος νόμος-πλαίσιο περαιτέρω υποβάθμισης τω σπουδών μας!

Nα επιβάλλουμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, την ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική μας!

Όχι στα σχέδια έντασης της καταστολής στις σχολές μας!

Καταγγέλλουμε την είσοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τις συλλήψεις μέσα στο Πανεπιστήμιο την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα! Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, να εντείνει την καταστολή για να χτυπηθεί η διεκδίκηση για τα πραγματικά μας προβλήματα! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η καταστολή πηγαίνει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική. Ότι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο είναι το θερμοκήπιο για να θρέφονται κι να συγκαλύπτονται ποινικά αδικήματα και η διαπλοκή. Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις υποθέσεις ακραίας σήψης στην ΑΣΟΕΕ!

Ακυρώνουμε τα σχέδια του Υπουργείου για νέο νόμο-πλαίσιο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ενισχύσει την πολιτική που μας έφερε μέχρι εδώ, με νέο νόμο-πλαίσιο! Με βάση τα δημοσιεύματα, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης:

·        Προχωρά στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων με εμάς να πληρώνουμε “τα σπασμένα”! Μετά τα σχέδια “Αθηνά” και τους νόμους Γαβρόγλου, έρχεται η κυβέρνηση να διαλύσει (ξανά) σπουδές και τμήματα.

·        Εντείνει την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων με την ίδρυση Τμημάτων Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή τμήματα “Β κατηγορίας” χωρίς επιπλέον καθηγητές, υποδομές, με αποφοίτους πιο φθηνούς και αναλώσιμους για να συμπιέσουν τα δικαιώματά όλων μας προς τα κάτω.

·        Επαναφέρει τα Συμβούλια Ιδρύματος με συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών προωθώντας την απευθείας παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων στη διοίκηση των ιδρυμάτων, στα προγράμματα σπουδών.

·        Εξισώνει περαιτέρω τα πτυχία μας με τα κολέγια μέσω αλλαγών στο ΔΟΑΤΑΠ (οργανισμός αναγνώρισης και πιστοποίησης των πτυχίων).

·        Ολοκληρώνει την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο με ίδρυση επί πληρωμή προγράμματος για την απόκτηση της!

Προσαρμόζουν ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών των φοιτητών για ολοκληρωμένη μόρφωση και σπουδές με δικαιώματα!! Δε θα τους περάσει!

Η υπουργική εγκύκλιος για την εξεταστική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Η κυβέρνηση άνοιξε τις σχολές μας χωρίς μέτρα προστασίας, ενώ η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την εξεταστική είναι εγκληματική για τις σπουδές και την υγεία μας, αποδεικνύει πλέον περίτρανα την επιλογή της “ανοσίας της αγέλης” ! Ουσιαστικά μας βάζει να διαλέξουμε ανάμεσα στο αν θα κολλήσουμε κορονοϊό ή αν θα χάσουμε την εξεταστική!! Η κυβέρνηση αντί να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα προστασίας που εδώ και 2 χρόνια απαιτεί όλη η πανεπιστημιακή κοινότητητα, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα για αξιοποίηση όλων των μεθόδων εξέτασης, πετάει το μπαλάκι σε εμάς και τους καθηγητές και το ρίχνει πάλι στην “ατομική ευθύνη”!

Διεκδικούμε:

Καμία σκέψη για αστυνομία στις σχολές! Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές.

Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.

Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.

Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!”