Έτοιμο να κατακτήσει το… διάστημα το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2017 - 14:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην τελική φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού διαστήματος, προκρίθηκε το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, το μοναδικό σχολείο από την Ήπειρο. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου και στην τελική του φάση προκρίθηκαν δέκα σχολεία από ολόκληρη την χώρα.

Η δεκαμελής ομάδα του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων συμμετέχει με τον δικό της δορυφόρο με στόχο την πρόκριση στην Πανευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού.
Το 7ο ΓΕΑ Ιωαννίνων είναι ένα από τα 10 σε όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η μαθητική ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σης αρχές Ιουλίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSatsinEurope, τον οποίο θα διοργανώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).
Η ομάδα των Ιωαννίνων ονομάζεται Zephyrus και αποτελείται από 10 μαθητές και των τριών τάξεων, που εργάζονται υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου Γιώργου Σκαργιώτη. Αυτόν τον καιρό οι μαθητές δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να τελειοποιήσουν τον δορυφόρο τους και να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Ευρώπη.
Ο διαγωνισμός CanSatinGreece διοργανώνεται από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του EMI και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου οι οποίοι καλούνται να κατασκευάσου έναν δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Ο μίνι δορυφόρος εκτοξεύεται σε ύψος ενός χιλιομέτρου και αποστολή του είναι να πάρει μετρήσει πίεσης και θερμοκρασίας του αέρα.
Υπενθυμίζουμε ότι και τον Ιούνιο του 2014 μαθητές του Λυκείου Βιάννου από την Κρήτη, κατόρθωσαν να κατασκευάσουν ένα δορυφόρο για τον οποίο μάλιστα βραβεύτηκαν γι΄ αυτό σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Loading...
  • ideascentral

    europalso