Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Ευβοίας από το υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2019 - 20:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ερώτηση  κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ Ευβοίας.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διαδικασία ΕΔΕ για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί. Αποφάσεων που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, που είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που συνεχίζει και επεκτείνει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των προηγούμενων.

Μια διαδικασία που, κατά παραδοχή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, είναι κατ’ εντολή του υπουργείου Παιδείας και έχει ξεκινήσει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς, με προσχηματικές αναφορές περί "κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής" και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται απροκάλυπτα η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και η ποινικοποίησή της στην ΕΛΜΕ Εύβοιας. Είναι συνέχεια της προσπάθειας επίπληξης σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω σωματείου για διαμαρτυρία απέναντι σε εκπροσώπους του ΟΟΣΑ που περιόδευσαν σε σχολεία της περιοχής.

Είναι συνέχεια της προσπάθειας παρεμπόδισης της διεξαγωγής των πρόσφατων αρχαιρεσιών του σωματείου, για την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση (4246/12-12-2018) προς τον υπ. Παιδείας.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής Στερεάς και Ευβοίας απευθείας εμπλοκή στην εσωτερική λειτουργία του σωματείου.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες ελλείψεις, κενά και προβλήματα στα σχολεία της Εύβοιας και δικαιολογημένα δημιουργεί αντιδράσεις που εκδηλώνονται μέσα από τους συλλογικούς φορείς των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα αποδεικνύεται ότι πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή, την ποινικοποίηση και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες για την αυταρχική αυτή πρακτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

– Να σταματήσει άμεσα η ΕΔΕ και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης;

– Να σταματήσει η κατ’ εξακολούθηση παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης;».

Loading...


  • europalso   ideascentral