Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του 1ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λύκειου Αυλώνα

Δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ωρωπού, συνολικού προϋπολογισμού 894.169 ευρώ, με την υπογραφή της σχετικής Πράξης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, παρουσία του δήμαρχου, Γ. Γιασημάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινού και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθησης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του ΕΠ «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 360.000 ευρώ.

Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείο και του 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λύκειου Αυλώνα. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των κτιρίων, π.χ. εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων ψύξης/θέρμανσης και φωτισμού. Επίσης, μεταξύ άλλων, προβλέπονται τοποθετήσεις νέων λέβητων και τοπικών αντλιών θερμότητας, καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, με ενεργειακό συμψηφισμό, στις στέγες των κτιρίων.

Με αφορμή την υπογραφή της Πράξης, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Με δεδομένο τον στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία “πράσινη” περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις που συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουμε έμφαση σε παρεμβάσεις υπέρ της “πράσινης” ανάπτυξης και συμβάλλουμε στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση».

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ