ΕΛΜΕ Λήμνου: Απεργία για το νέο σύστημα διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2019 - 11:58 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στο σύστημα , το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/1/2019 πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε. και επανεκτίμηση της κατάστασης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά την κινητοποίηση.

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Την ίδια μέρα και στις 16:00, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών στο ξενοδοχείο Αµαλία στο Σύνταγμα.
Στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων η ΟΛΜΕ προκήρυξε την Παρασκευή 11/1/2019 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 για τον πρωϊνό κύκλο, ενώ για τον απογευματινό κύκλο και τα εσπερινά σχολεία τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος. Συμπληρωματικά, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 εως 11:00 για τον πρωινό κύκλο και για τις τρεις τελευταίες ώρες του προγράμματος για το εσπερινό Γυμνάσιο ΛΤ Μύρινας..

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να μεταβεί στην Αθήνα, να επικοινωνήσει με το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το σωματείο.
Επίσης, καταγγέλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), η οποία απέρριψε το αίτημα για 48ωρη Απεργία στις 10/01 και 11/01, αλλά και για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων ΕΛΜΕ το Σάββατο 12/01. Γίνεται φανερό ότι αυτές οι πλειοψηφίες επιλέγουν και αυτή τη φορά να διευκολύνουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική, όπως έκαναν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δε θέλουν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις σύγκρουσης με τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα! Είναι απέναντι από το αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με δικαιώματα.

Δε θα δεχθούμε καμία υπονόμευση του αγώνα!
Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων!
Θα είμαστε στο δρόμο μέχρι τη νίκη!

Loading...


  • europalso

    ideascentral